• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

01:56

ITALIJANO BESAN NA SRBINA: Štoperi!? Užasna REAKCIJA, morali su BOLJE!

Tanjug/AP

Fudbal

ITALIJANO BESAN NA SRBINA: Štoperi!? Užasna REAKCIJA, morali su BOLJE!

Podeli vest

Trener Fiorentine Vinćenco Italijano bio je nezadovoljan reakcijom štopera prilikom gola Džerada Bouvena u finalu Lige konferencija.

Imala je Fiorentina šansu da se po prvi put od davne 2001. godine okiti trofejem. Viola je tada slavila u Kupu Italije, ove sezone dobili su šansu da ponove taj uspeh, ali naprave i korak dalje u Ligi konferencija i u Toskanu donesu prvi međunarodni trofej. 

Finale Kopa Italije nije prošlo dobro pošto je Lautaro Martinez pogurao Inter ka titulu. Violi je ostala borba za drugi, utisak je i važniji trofej - Lige konferencija, ali je ishod, nažalost, bio isti. Vest Hem je u finišu meča golom Bouvena došao do pobede i nasledio Romu na tronu trećeg po redu UEFA takmičenja. 

Da li je ishod realan o tome bi moglo naširoko da se priča, ali je Vest Hem na kraju slavio. Utisak je, da će kako god se sezona završila u svim svetskim takmičenjima, najveći gubitnik biti Vinćenco Italijano koji je poražen u dva finala. Trener Fiorentine bio je izuzetno besan nakon gola Bouvena, vikao na svog štopera Igora, a da nije govorio u naletu besa bilo je jasno na konferenciji za medije. 

- Oba centralna beka moraju da ostvare prednost nad protivnicima. Igor je tek ušao, bio je svež, mogao je da trči mnogo, mnogo brže od Ranijerija, iscrpljenog kad je izašao. Objasnio sam mu da je u toj situaciji mogao daleko bolje. Da smo bili koncentrisaniji, otišli bismo na produžetke - rekao je Vinćenco Italijano. 

Foto: Tanjug/AP

Mnoge je izbor trenera iznenadio budući da je utakmicu počeo Luka Jović. Srpski napadač je postigao i gol koji je poništen zbog ofsajda pre nego što ga je na poluvremenu zamenio Artur Kabral, verovatno zbog povrede. 

- Počeli smo sa momcima koji su nam dali balans, bio je to period utakmice kad smo jedva dozvolili Vest Hemu da stvara šanse. Igrali smo onako kako je potrebno da u finalu, malo smo rizikovali, a dosta kontrolisali dešavanja na terenu. Izgubili smo iz sumnjivog penala i gola koji smo mogli da izbegnemo - jasan je bio trener Fiorentine. 

Za kraj, dotakao se Italijano i poraza od Intera u finalu Kopa Italije pa dodao da su momci u potpunom šoku budući da su ove sezone mogli do dva trofeja, a na posle samo 190 minuta fudbala ostali bez svega. 

- Užasan je osećaj izgubiti dva finala. Voleo bih da tako nešto nikada nisam doživeo, ali jesam. Tužan sam, jer su momci bili izbezumljeni i poraz u dva finala ih boli. Šteta je da smo izgubili dva finala koja smo odigrali dobro. Nisam mogao da zamislim ovakav scenario. Igrali smo dobro, stvaerali šanse, izjednačili odmah posle penala koji je mogao da nas „ubije“. Umesto toga, reagovali smo, mogli smo da prekrenemo preko Mandragore. Onda taj rikošet na sredini, trebalo je da izbegnemo pomenutu situaciju. To bi nam omogućilo da dođemo do produžetka, a tamo bismo imali prednost - podvukao je trener italijanskog kluba. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija