• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.06.2023

18:51

GRMI MILANO, DANAS U GRADU POSTOJI SAMO CRNO-PLAVA STRANA: Navijači Intera preplavili čuveni "Duomo"

EPAIMAGES

Fudbal

GRMI MILANO, DANAS U GRADU POSTOJI SAMO CRNO-PLAVA STRANA: Navijači Intera preplavili čuveni "Duomo"

Podeli vest

Mnogi navijači Intera koji večeras neće biti u Istanbulu na finalu Lige šampiona između Intera i Mančester sitija, okupili su se na poznatom trgu "Duomo" u Milanu, gde će organizovano gledati prenos.

Punih 13 godina čekali su navijači Intera da vide svoj klub u finalu Lige šampiona. Poslednji put su pokorili kontinent 2010. godine predvođeni Murinjom i te godine osvojili su čuvenu "tripletu". Boje "neroazura" branio je u to vreme Dejan Stanković, a koliko je vremena prošlo, najbolje oslikava podatak da je danas u sastavu Intera njegov najmađi sin Aleksandar. 

Težak je put imao Inter do finala elitnog takmičenja. Najpre je u grupnoj fazi morao da se nosi sa Bajernom, Barselonom i Plzenjom i kao drugoplasirani prošao u nokaut fazu. Zatim ga je u osmini finala dočekao Porto i tu su se izabranici Simonea Inzagija jedva provukli. Zatim je u četvrtini finala naleteo na Benfiku i pregazio ju je u gostima (2:0), da bi kod kuće odigrao nerešeno (3:3) i prošao među četiri najbolja. 

Foto: EPA

Poslednji put Inter je osvojio Ligu šampiona 2010. godine

U polufinalu je imao sreće da se nađe u strani žreba u kojoj nisu bili ni Real Madrid ni Bajern ni Mančester siti. Odmerio je snage sa gradskim rivalom Milanom i slavio je oba puta. Na početku sezone malo ko je verovao da će Inter stići do Istanbula, a sad ga 90 minuta deli od pehara namenjenog najboljem na kontinentu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17