• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2023

12:37

KOSTIĆ IMA PORUKU ZA  JOVELJIĆA: U Razgradu da uradi isto što i protiv Jordana!

EPAIMAGES

Fudbal

KOSTIĆ IMA PORUKU ZA JOVELJIĆA: U Razgradu da uradi isto što i protiv Jordana!

Podeli vest

Najbolji srpski fudbaleri su se zagrevali protiv Jordana (3:2), a u utorak ih od 20.45 očekuje del sa Bugarskom, treći meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope koje se iduće godine održava u Nemačkoj.

Bugari su odigrali u Viljnusu (1:1), poa je jasno da nije sjajna atmosfera u svlačionici ekipe kpoju vodi Mladen Krstajić, dok je Srbija u kombinovanom sastavu jedva pobedila  motivisanu selekciju Jordana (3:2) u prijateljskom meču koji je odigran u Beču. 

Očekuje nas važan susret u Razgradu protiv Bugarske. Posle dve pobede na startu, treća pobeda može puno toga da donese na putu do Nemačke. Dovela bi "orlove" na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo.

Joveljić zaslužio poziv

- Po meni je to jedna od najbitnijih utakmica, znamo šta može da nam donese. Sa eventualnom pobedom bili bismo mnogo bliži konačnom cilju. Imali smo u Beču lepu uvertiru, spremni smo za ono što nas očekuje u Razgradu. Sigurno da nam neće biti lako, ali ja verujem u pobedu, jer sa nova tri boda bili bismo mnogo bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo – ističe Filip Kostić.

Dejan Joveljić je protiv Jordana nadoknadio odsustvo Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, nadamo se da će tako biti i u Bugarskoj.

- Jovelja je pokazao da je zasluženo dobio poziv. Postigao je dva gola, a to je mnogo važno za njegovo  samopouzdanje. Igrali smo zajedno u Ajntarhtu, baš sam srećan zbog njega. Zaslužio je sve ovo što mu se dešava. Nadam se da će nastaviti taj niz u Bugarskoj, rekao sam mu to odmah posle meča, u Razgradu uradi isto što si sada protiv Jordana.

Nezgodan je termin, kraj sezone, igrači su na izmaku snaga.

- Junski termin je jako nezgodan, ali kako svima, tako i nama. Mister je podelio minutažu. Dao je šansu i nekim igračima koji nisu mnogo igrali, dobili su priliku da se dokažu, pokažu da im je mesto u reprezentaciji. Iskreno se nadam da su je iskoristili. I idemo dalje. Sve je dobro, atmsofera u ekipi što je najbitnije. Složni smo, a kada je tako možemo mnogo.

Foto: EPAIMAGES

 

Priznaje Filip Kostić da mu u reprezentaciji nedostaje Dušan Vlahović, saigrač iz Juventusa. 

- Nedstaje mi, jer mi se družimo i van terena. Sa njim imamo kvalitet više. Želim mu da se što pre oporavi, da se vrati i postiže golove kao što je to radio u klubu i reprezentaciji.

 

Foto: EPAIMAGES

Dejan Joveljić, junak Srbije protiv Jordana


Kapitenska traka raduje i obavezuje.

- Velika je čast i zadovoljstvo nositi kapitensku traku, bilo mi je prvi put, osećaj je neverovatan. Probudilo je puno nekih emocija u meni, sve to mi je samo dodatni motiv da za grb, dres i državu Srbiju dajem sve od sebe – rekao je Filip Kostić.

Ulaskom u igru Sergeja Milinković – Savića i kapitena Dušana Tadića  protiv Jordana stvari su došle na svoje mesto. Sad je pred Srbijom važna utakmica, a cilj je da se ostane na prvom mestu grupe.

Foto: EPAIMAGES

 

- Naravno, sigurno da ćemo ići na sva tri boda, jer onda, neću da kažem matematički, ali sigurno da smo veliki deo posla onda završili. U slučaju pobede bili bismo veoma blizu cilja i plasmana na Prvenstvo Evrope.  Teško je, ali bilo je ovako i prošle godine kada smo bili deset dana sa reprezentacijom i napravili neke dobre stvari. Mislim da ni sada neće biti greške, želimo da uzmemo tri boda i onda odemo na odmor.

Sledi analiza reprezentacije Bugarske. 

- Iskreno, nije da sam ih nešto preterano gledao, ali imaćemo najbolju moguću analizu i pripremiti utakmicu na pravi način. Na psihološkom planu nampobeda protiv Jordana. Ali, to je prijateljska utakmica, važno je da smo se pripremili kako treba, a mislim da ćemo protiv Bugarske odigrati mnogo bolje nego protiv Jordana – zaključio je Sergej Milinković – Savić.

Foto: EPAIMAGES

 

Ekspedicija Srbije odlazi u ponedeljak čarter letom do Varne, a onda autobusom još 150 kilometara do Razgrada. Utakmica sa Bugarskom igra se dan kasnije od 20,45 (TV prenos Arena Sport i RTS)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija