• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.07.2023

11:01

Embolo: Protiv Srbije smo svi bili Granit Džaka

Reuters

Fudbal

Embolo: Protiv Srbije smo svi bili Granit Džaka

Podeli vest

Utakmicu protiv Srbije pamtiću po tome što smo se svi ujedinili sa Granitom Džakom, kaže za "Blu vin" švacajrski reprezentativac Bril Embolo.

Foto:  

 

Dve selekcije srele su se poslednji put u grupi na Svetskom prvenstvu u Kataru i Švajcarci su pobedili (3:2), prošli dalje, a Srbija je tu završila takmičenje. Osim po sportskim dešavanjima, utakmica je bila u žiži javnosti zbog tenzija koje su uvek bile sastavni deo duela ovih selekcija. Povod je naravno vezista "sajdžija" Granit Džaka, inače rodom iz Gnjilana, koji je uvek provocirao Srbe. Još su bile sveže njegove provokacije sa Mundijala iz Rusije 2018. godine, kada je u meču sa Srbijom simulirao orla, simbol takozvane "Velike Albanije". 

Foto: EPAIMAGES

 

Meču u Kataru prethodila su mnogobrojna upozorenja da niko ne progovori ni reč koja se ne odnosi na sport. Nije se to ispoštovalo na terenu, pa je Džaka isprovocirao Nikolu Milenkovića, ušli su u klinč, a onda se umešao golman Srbije Vanja Milinković Savić i ostala je antologijska scena kako korpulentni čuvar mreže davi Džaku.
Upravo po tome i Embolo, inače još jedan lažni Švajcarac, rođen u Kamerunu, pamti meč sa Srbijom. On je naravno stao na stranu svog saigrača. 
- Protiv Srbije smo uspeli da se ujedinimo i svi stanemo iza Granita. Bilo je nečeg jako nezdravog u atmosferi tokom tog susreta. Bili smo srećni što smo pobedili, ali u isto vreme nam je bilo šao što nismo dali još jedan gol, koji bi nas odveo do prvog mesta u grupi i Južne Koreje u osmini finala. Ovako smo nabasali na Portugal - prisetio se Embolo.
Nisu se "sajdžije" proslavile protiv "navigatora". Deklarila ih je četa Fernanda Santoša, a Embolo se danima oporavljao.
- Poraz od Portugala nas je baš razočarao. Nakon toga sam otišao na odmor sa porodicom Granita Džake, prvih četiri, pet dana bio sam totalno utučen. Izgubili smo 6:1 od Portugala koji je i dalje igrao bez Ronalda i Kansela. Nisam mogao da verujem da dvojica pomenutih igrača sede na klupi, propustili smo jedinstvenu priliku. Postoji nekoliko razloga koji mogu da objasne ovaj slom. Nekoliko igrača je bilo ispražnjeno. Zatim, doneta je odluka da se igra sa trojicom defanzivaca u zadnjoj liniji, što nekima nije odgovaralo. Portugalci nas nisu ni najmanje potcenili, ako što su to recimo uradili Francuzi 2021. godine, kada smo se plasirali u četvrtinu finala. Portugalci ovaj put nisu skidali nogu sa gasa. Znali su da možemo da budemo opasni i tretirali su nas sa poštovanjem, što pokazuje koliko smo napredovali. Na kraju je rezultat bio brutalan - objasnio je napadač Monaka.

Foto: Tanjug/AP

 

U grupi sa Srbijom i Švajcarskom bili su i Brazil i Kamerun, a sudbina je htela da upravo Embolo da gol Kamerunu. Neki zemljaci mu to nisu oprostili.
- Dao sam gol Kamerunu i bio sam potresen. Zaplakao sam, a saigrači su me tešili skoro dva minuta. Sad sam bio u Kamerunu i sreo sam se sa raznim reakcijama ljudi. Jedni me podržavaju i srećni su zbog mog uspeha, neki su opet ljuti što sam im dao gol na Mundijalu, neki okreću glavu i ne žele da razgovaraju ili slikaju se sa mnom. U Kamerunu fudbal ima ogroman značaj. Predsednik Fudbalskog saveza Samjuel Eto rekao mi je da mi ništa ne zamera. Želja mi je da doprinesem razvoju fudbala u svojoj zemlji - zaključio je Embolo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 1 godinu

Kamerunsko djubre i siptarsko djubre! Pravi duet degenerika!

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija