• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

01.08.2023

06:40

Legendarni trener digao glas! Kosanović: Suđenje u Superligi je sramotno

Starsportphoto

Fudbal

Legendarni trener digao glas! Kosanović: Suđenje u Superligi je sramotno

Podeli vest

Iskusni srpski stručnjak Milorad Kosanović (72) razočaran je što se već na samom početku domaćeg prvenstva više priča o deliocima pravde, nego o fudbalu i golovima.

On je, pre svega, izdvojio utakmice TSC - Partizan (3:3) i Crvena zvezda - Vojvodina (5:0) i naglasio da je bruka kakve su kardinalne greške napravili arbitri Milan Mitić iz Leskovca i Aleksandar Živković iz Niša.

Popularni Kosan je u Novom Sadu počeo trenersku karijeru, dok je crveno-bele vodio u dva mandata.

Foto: Starsportphoto

Sudija Milan Mitić upropastio derbi TSC i Partizana

- Nemam adekvatnu reč da opišem ono što sam video na startu Superlige. Svi napadaju Partizan, a on jadan sam nema snage ni da se izbori da odbrani mesto koje je osvojio prošle sezone. Mnogima smeta njegovo ime i hoće, ne samo da ga ponize, već da ga ugase. Tuga je to i sramota velika za srpski fudbal. Umesto da se priča o utakmici u Bačkoj Topoli u kojoj je bilo šest golova, glavna tema je sramotna arbitraža. To je bruka, onakve početničke greške dugo nisam video. Takvo suđenje je bilo nečije direktno naređenje. I tek je počelo, ima tako da se tera do samog kraja - rekao je Kosanović za Informer.

On je dodao i da nije mogao do kraja da odgleda ni duel njegova dva bivša kluba, Crvene zvezde i Vojvodine na stadionu u Ljutice Bogdana.

Foto: Starsportphoto

Arbitar Aleksandar Živković obeležio duel Zvezde i Vojvodine

- Ni ono što se desilo na "Marakani" nije ništa bolje. Penal, pa crveni karton, katastrofa. Nisam mogao ni da gledam, promenio sam kanal posle 15 minuta. Ne mogu da verujem da je Vojvodina sebi dozvolila da na derbi ode sa drugim timom, da se onako ponižava. I vidim svi pričaju i pišu kako Zvezda igra strašno, kako je nepobediva, ali videćemo kada dođe Evropa. Jeste ona jaka za naše uslove i prilično sam siguran da će i više nego ubedljivo ponovo osvojiti titulu, ali nije to baš tako kako se u javnosti prikazuje. Pokazaće Liga šampiona kakav je to nivo - naglasio je Kosanović.

Na pitanje da li planira uskoro da se vrati poslu i ponovo preuzme neku ekipu u Superligi, samo je kratko odgovorio:
- Ne, nemam više živaca za srpski fudbal i ovo što su od njega napravili - zaključio je Kosanović.


 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija