• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2023

12:20

Strašno kakvi licemeri! Dinamo: AEK koristi ljudsku tragediju!

EPA

Fudbal

Strašno kakvi licemeri! Dinamo: AEK koristi ljudsku tragediju!

Podeli vest

Dinamo iz Zagreba odgovorio je na saopštenje grčkog AEK-a.

AEK je tražio žestoku kaznu za Dinamo zbog navijačkih nereda koji su se dogodili u glavnom gradu grčke u ponedeljak uveče, a u kojima je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Mihalis Kucuris.

Ogorčen je hrvatski klub na čelnike AEK-a koji zahtevaju od UEFA da izbaci Dinamo iz takmičenja zbog sukoba huligana u Atini.

"Žalosni smo što AEK svojim istupima i ponašanjem beži od odgovornosti, podiže tenzije i što u službenim saopštenjima koristi neprimeren, agresivan i huškački rečnik s ciljem pritiska na UEFA. Posebno je neshvatljivo da ljudsku tragediju bez ikakve zadrške pokušava da iskoristi za vlastitu promociju i rezultat što pokazuje izostanak elementarne pristojnosti, empatije i pijeteta prema žrtvi. Takav pristup smatramo neprimerenim pogotovo zato što je svima, osim predstavnicima AEK, jasno da je GNK Dinamo preduzeo sve što je u njegovoj moći da se ova situacija ne dogodi. Za sva dešavanja u Grčkoj najveću odgovornost snose organizatori, dakle grčka policija i AEK kao klub domaćin" - navodi se u saopštenju Dinama.

 

 

Ne dozvoljavaju hrvati da se neko poigrava sa Dinamovim imenom.

"Želimo jasno da naglasimo da su se odgovorne osobe u klubu stavile na raspolaganje predstavnicima AEK-a, UEFA i policiji kako bi se celokupni događaj rasvetlio i atmosfera vratila u sportske okvire. Sve vreme smo vodili aktivnu komunikaciju sa svim uključenim stranama osim sa AEK-om. Predstavnici grčkog kluba od samog početka su opstruirali su bilo kakav pokušaj saradnje, traženja najboljeg rešenja. Demonstrativno su napustili organizacioni sastanak na dan utakmice, otkazali službeni ručak dveu delegacija, odbili bilo kakvu vrstu komunikacije i takvim ponašanjem sebi dodeli ulogu istražitelja, tužitelja i sudije. Takav postupak smatramo u najmanju ruku apsurdnim i opasnim poigravanjem emocijama u ovako delikatnom trenutku. Oštro osuđujemo ovakvu vrstu komunikacije naših sportskih rivala iz Atine pogotovo dok je istraga još u toku i gde iz dana u dan saznajemo nove informacije o nemilom događaju. Naglašavamo, do ovog trenutka još uvek nije utvrđeno da li ej počinilac ovog strašnog zločina hrvatski ili ipak grčki državljanin. Nikome nećemo dati za pravo da se na takav monstruozan način poigrava s imenom Dinamo! Naš klub njeguje principe poštovanja i zdrave komunikacije s našim evropskim protivnicima. Danas se susrećemo sa svime što nije dostojno ponašanja jednog evropskog kluba. Pozivamo predstavnike AEK-a da se posvete fudbalu i smirivanju tenzija, a ulogu istražitelja i sudije prepuste nadležnim institucijama. Smatramo da naš klub već godinama predstavlja jedan od kamena temeljaca hrvatskog fudbača igrajući evropska takmičenja u kontinuitetu. Verujemo da će se Hrvatski fudbalski savez kao naša krovna organizacija aktivno uključiti u ovu problematiku i zaštiti interese hrvatskog fudbala" - stoji u saopštenju Dinama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija