• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.08.2023

09:39

Informer ekskluzivno otkriva: Evo koliko će Manćini da zaradi u Arabiji

Reuters/David Klein

Fudbal

Informer ekskluzivno otkriva: Evo koliko će Manćini da zaradi u Arabiji

Podeli vest

Dosadašnji selektor Italije Roberto Manćini preuzeće Saudijsku Arabiju i zaradiće 65 miliona evra za tri sezone, saznaje Informer.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini (58) tražio sporazumni raskid ugovora samo deset meseci pre Evropskog prvenstva. Mada o tome javno nije bilo ni reči, prema saznanjima Informera, neko vreme je radio na tome i na kraju je uspeo da izdejstvuje ono što je zamislio. 

Za takav potez morao je da ima jak razlog, a njegov je vrlo jednostavan - novac. U danima pred nama, Italijan će biti promovisan u selektora Saudijske Arabije, a prema našim saznanjima, zaradiće 65 miliona evra. Deo će dobiti odmah pri potpisivanju ugovora.

Foto: reuters

 

- Bilo je samo pitanje za koju veliku zvezdu će se Arapi odlučiti da im bude selektor državnog tima, a izbor je pao na iskusnog Roberta Manćinija. Onog trenutka kad su ga obeležili, krenuli su u napad na njega, a njihovo najjače oružje je novac. On će potpisati ugovor na tri godine i po sezoni će zarađivati 20 miliona evra neto uz adekvatne bonuse u slučaju uspeha. Takođe, za potpis ugovora dobiće odmah pet miliona evra - objašnjava naš izvor.

Italijani u prvi mah nisu blagonaklono gledali na činjenicu da ostaju bez selektora. Trebalo im je vremena da pristanu na prekid saradnje. Ipak, kad je reč o tako velikom novcu, nisu želeli Manćiniju da stoje na putu. Da bi ceo posao bio džentlmenski, dogovor je da se sa predstavljanjem sačeka tri nedelje.

- Manćini je maltene dogovorio saradnju sa Arapima i tu prepreka neće biti. Ipak, dogovor je da se još neko vreme ne potpisuje ugovor. Ideja je bila tri nedelje od raskida saradnje sa Italijom. Međutim, on je planetarna zvezda, vest se već raširila, tako da je moguće da će to ubrzati ceo proces - zaključio je naš izvor.

Manćini je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio Fiorentinu, Lacio, Inter, Mančester siti, Galatasaraj, Zenit i na kraju reprezentaciju Italije. Osvojio je ukupno 14 trofeja, tako da nema potrebu više nikom da se dokazuje. Kao i mnoge zvezde, i on je rešio da se uputi na Bliski istok i reši egzistenciju svojim potomcima. Uzimajući u obzir da su mnogi mladi igrači krenuli za petrodolarima, ne čudi što se na takav potez odlučio i Italijan.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija