• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2023

22:43

Stanković preuzeo novi klub, pa poručio! Rođen sam spreman, moj život je takmičenje

EPA

Fudbal

Stanković preuzeo novi klub, pa poručio! Rođen sam spreman, moj život je takmičenje

Podeli vest

Srpski stručnjak Dejan Stanković od ponedeljka je na svom novom radnom mestu - klupi Ferencvaroša.

Nekadašnji strateg i igrač Crvene zvezde zvanično je postao trener kluba iz Budimepšte. On je tako posle crveno-belih, i italijanske Sampdorije odlučio da se kao trener oproba i u Mađarskoj. Bivši fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera na kormilu mađarskog šampiona nasledio je iskusnog ruskog stručnjaka Stanislava Čerčesova, kojem uprava Ferencvaroša nije oprostila šokantnu eliminaciju od autsajdera Ki Klaksvika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Stanković je za klupski sajt prvi put govorio o izazovima koji ga očekuju na klupi Ferencvaroša.

- Ferencvaroš je veliki klub gde ima mnogo pritiska, jer uvek moraš da pobediš. Volim taj osećaj. Moj život je takmičenje. Kada me je neko upitao da li sam spreman, rekao sam da sam rođen spreman. Čim dobijete poziv od ovako velikog kluba, morate da budete spremni. Biće poraza, remija, ali naš cilj je pobeda na svakom meču. Navijači moraju da znaju da ostavljamo sve na terenu, to je moja filozofija. Možeš da napraviš grešku u dodavanju, da promašiš gol, ali stav mora da postoji - poručio je srpski trener.

Neizostavna tema je bila i Crvena zvezda, koja je prošle sezone igrala sa mađarskim šampion u grupnoj fazi  Lige Evrope.

- Pogledao sam obe prošlogodišnje utakmice sa Crvenom zvezdom. Moram da napomenem da je Ferencvaroš prošle sezone napravio odlične rezultate, plasirao se u osminu finala Lige Evrope, vrlo, vrlo jakog takmičenja. I sve to postigao je igrajući izvrstan, moderan, brz fudbal. Te utakmice pokazale su snagu Ferencvaroša, na kom se nivou klub nalazi. Ekipa ima kvalitet da postigne dobre rezultate, ali moramo da postanemo pravi tim, to je jedini način da zaista postanemo jaki - zaključio je Stanković.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija