• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2023

23:30

(OCENE) Orlovi još uvek nisu zaboravili Mundijal....

Starsportphoto©

Fudbal

(OCENE) Orlovi još uvek nisu zaboravili Mundijal....

Podeli vest

Slaba partija nosioca ekipe - Sergej ostavio pozitivan utisak nakon dugo vremena.

U momentima kada srpski sport prolazi kroz prelepu fazu usled sjajnih rezultata, mnogi su pomislili da bi i fudbaleri mogli da krenu stopama odbojkašica, odbojkaša, košarkaša, basketaša i Novaka Đokovića. Ipak, četa Dragana Stojkovića, iako je jedina igrala pred svojim navijačima, uspela je da pokvari užitak. 

Fudbal u Srbiji, ma koliko se neki bunili, ima status nacionalnog sporta, a za mnoge neuspeh reprezentacije predstavlja katastrofu. Posebno večeras kada su Orlovi naspram sebe imali "rivala po meri". Na kraju, Mađari sa Marakane odnose tri boda i dolaze na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo - 1:2 (1:2). 

Kompletan utisak nije bio loš, iako rezultat kaže drugačije, a nažalost, samo se rezultat pamti. 

OCENE: 

Vanja Milinković-Savić 6 - Navikli smo već da je Vanja Milinković-Savić često nervozan kada brani gol reprezentacije. Razlog je jasan - Orlovi igraju ofanzivno i prečesto je golman Torina "na vetrometini". Tako je bilo i večeras budući da je kod golova Mađara izostala reakcija odbrane. Branio je šta je mogao i još jednom potvrdio zbog čega je prvi izbor Dragana Stojkovića. 

Miloš Veljković 6 - Iako je verovatno prosečan navijač Srbije bio iznenađen odlukom Piksija da prednost u odnosu na Milenkovića dobije Veljković, ispostavilo se to kao dobra odluka. Štoper Verdera bio je najsigurniji deo poslednje linije, često je imao i "izlete" na protivničku polovinu, nekoliko dobrih centaršuteva. Sve u svemu - dobra partija nekadašnjeg šampiona sveta sa mladom reprezentacijom. 

Nemanja Gudelj 5 - Nametnuo se kao prirodni naslednik Stefana Mitrovića u srcu odbrane, ali kako vreme prolazi sve su veći izgledi da će Piksi morati da ga vrati u sredinu terena. Razloga su dva... Prvi - iako u Sevilji ume da zasija kao štoper, u dresu reprezentacije nije sjajan. Drugi - kada je rotacija u veznom redu skraćena, kao večeras, igrač njegovih karakteristika je neophodan. To se i desilo sredinom drugog poluvremena, ali je bilo kasno da se "operu" mrlje iz prvog dela igre. Prilikom gola Mađara, loše je reagovao i izgubio duel protiv Negoa. 

Strahinja Pavlović 5,5 - Direktan krivac za drugi gol Mađara ne postoji, ali... Utisak je da je Vili Orban ostao slobodan na strani za koju je Pavlović bio zadužen. Pored toga, atipično "klimav" na prijemu i pasu. Nije to u tandemu sa Kostićem delovalo kako smo navikli, svakako razlog za brigu selektora Stojkovića. Ulaskom Mladenovića i popularni Kalaba se razigrao, imao nekoliko dobrih pokušaja na polovini rivala, ali, kao i svi, mora bolje. 

Foto: Starsportphoto

 

Nemanja Radonjić (do 45. minuta) 5 - Dobro je započeo novu sezonu Nemanja Radonjić, postigao čak i spektakularan gol u dresu Torina zbog čega je dobio šansu u startnoj postavi protiv Mađara. Nažalost, ostavio je bled utisak. Započeo je mnogo toga, ali uradio malo. Prečesto je, kada govorimo o odbrani, bio u međuprostoru što su Mađari, posebno Dominik Soboslaj znali da koriste. Ostao u svlačionici nakon prvog poluvremena. 

Nemanja Maksimović (do 64. minuta) 5,5 - Odlučio se Piksi za totalnu ofanzivu od prvog minuta zbog čega je Maksimović na sredini terena ostao sam. Posebno kada se radi o defanzivnim poslovima koje je odradio solidno. Ništa manje, ali ni više od toga. Nije se od Maksimovića očekivalo ofanzivno prisustvo, ali je pokrivao veliki deo prostora. Ipak, mora se reći da je kod prvog gola Mađara morao čvršće da uđe u duel sa Rolandom Šalaijem. 

Sergej Milinković-Savić 5,5 - Bila je forma jednog od najboljih vezista sveta pod znakom pitanja kada god bi obukao dres reprezentacije. Tokom leta je, popularni SMS, promenio klupske boje, otišao u Saudijsku Arabiju i deluje dobio novu energiju. Posle dugo vremena, Srbija je na terenu dobila pravog Sergeja. Preorao je travu "Marakane", bio glavni krivac za vodeći gol Orlova budući da je jednim potezom otvorio prostor za Tadića. 

Filip Kostić (do 45. minuta) 5 - Loše je sezona počela za Filipa Kostića u Juventusu. Deluje da je Kragujevčanin izgubio poverenje Masimilijana Alegrija zbog čega je odigrao samo jedan meč. Nije to sprečilo selektora Stojkovića da ga uvrsti u startnu postavu, ali deluje da je Kostić potpuno van forme. Slab nastup u prvom poluvremenu potvrđen je izmenom u pauzi. 

Dušan Tadić (do 86. minuta) 5 - Još jedan od srpskih fudbalera koji su ovog leta promenili sredinu. Kapiten Orlova otišao je u Fenerbahče gde mu je povereno da "diktira igru", a upravo to pokušao je da prenese i na dres sa nacionalnim grbom. Nažalost, ovoga puta to mu nije uspelo onako kako je zamislio iako je upisao "asistenciju" kod vodećeg gola Orlova. Uklopio se vrlo brzo "u sivilo" reprezentacije.

Foto: Starsportphoto

 

Aleksandar Mitrović 5 - Aptipično nervozan, ali i nezainteresovan. Sredinom drugog poluvremena lopta mu je pobegla sa noge, a Mitrović je samo pogledom ispratio kako izlazi u aut. Nažalost, taj momenat dovoljno oslivaka čitavu partiju najboljeg strelca u istoriji reprezentacije. Potreban je Srbiji daleko bolji Mitrogol za nastavak kvalifikacija. 

Dušan Vlahović (do 87. minuta) 6 - Nova sezona - novi Vlahović. Ruku na srce, prethodna je bila za zaborav, posebno kada govorimo o igrama u dresu Juventusa. Ipak, deluje da se polako sve vraća u normalu. Oporavio se "Duća" od povrede koja ga je mučila prethodnih meseci, počeo da rešeta u Seriji A, a isto učinio i u reprezentaciji. Iako mu gol nije pripisan, jasno je da ga je on postigao. Imao je još nekoliko prilika u drugom poluvremenu, ali je izostala realizacija. 

Izmene: 

Andrija Živković (od 46. minuta) 5,5 - Iako je na terenu proveo čitavo poluvreme, utisak je da se njegovim ulaskom ništa nije promenilo. Imao je dobru šansu kada je pogodio stativu, ali je bio u ofsajdu. Nekoliko dobrih prodora nije ispoštovano dodavanjem saigrača. 

Filip Mladenović (od 46. minuta) 6 - Selidba u Atinu očigledno je prijala iskusnom levom beku budući da je njegovim ulaskom Srbija dobila probojnost po boku. Daleko bolje delovali su napadi Orlova ulaskom Mladenovića, čak je i Strahinja Pavlović dobio prostora da se napadački aktivira. 

Foto: Starsportphoto

 

Nikola Milenković (od 64. minuta) bez ocene - Nije bilo materijala za ocenjivanje. 

Luka Jović (od 86. minuta) bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Luka Ilić (od 86. minuta) bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija