• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2023

23:13

Italijanima samo bod u Skoplju!

Tanjug/AP

Fudbal

Italijanima samo bod u Skoplju!

Podeli vest

Kiks Italijana i Engleza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Fudbaleri Italije odigrali su 1:1 protiv Severne Makedonije u Skoplju i tako došli u situaciju da strepe za odlazak na Evropsko prvenstvo gde bi sledećeg leta u Nemačkoj trebalo da brane titulu kontinentalnog šampiona. 

Italija je veoma loše delovala na terenu u prvih 45 minuta meča u Skoplju, ali je golom kapitena Ćira Imobilea uspela da povede u 47. minutu. 

Veliki bod Severnoj Makedoniji doneo je kapiten Enes Bardi u 81. minutu prelepim golom iz slobodnog udarca iskosa sa dvadesetak metara. 

Italija sad na tabeli grupe C ima četiri boda iz tri odigrana meča, tri manje i utakmicu manje od trenutno drugoplasirane Ukrajine koju u utorak dočekuje u Milanu, a ako ne pobedi lako može da ostane bez plasmana na EURO.

Fudbalske reprezentacije Ukrajine i Engleske odigrale su 1:1 u kvalifikacionom meču grupe C koji je odigran pred više od 40 hiljada navijača u poljskom gradu Vroclavu zbog aktuelne situacije u Ukrajini. Nominalni domaćin je iznenađujuće poveo preko Aleksandra Zinčenka u 26. minutu. Engleska je izjednačila u 41. minutu, prvim golom Kajla Vokera za državni tim, posle asistencije Harija Kejna.

Foto: Tanjug/AP

 

Do kraja nije bilo promena iako je Engleska uglavnom kontrolisala igru. Engleska je i bodom zadržala prvo mesto u grupi C sa 13 od mogućih 15 bodova. Ukrajina je druga sa sedam bodova iz četiri utakmice, dok je Italija treća sa tri boda, ali iz samo dve odigrane utakmice. U okviru iste grupe kasnije večeras igraju Severna Makedonija i Italija.

Švedska je u meču grupe F deklasirala kao gost Estoniju rezultatom 5:0 i tako sačuvala makar teoretske šanse da se uključi u trku za plasman na EURO. Švedska sad ima šest bodova na trećem mestu, a Belgija, koja je ranije danas minimalno slavila u Azerbejdžanu, i Austrija imaju po 10 bodova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija