• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2023

11:53

Čeferin brani Dinamo, udara po huliganima: To su kriminalci, idioti

Reuters

Fudbal

Čeferin brani Dinamo, udara po huliganima: To su kriminalci, idioti

Podeli vest

Dinamo Zagreb najverovatnije neće biti kažnjen zbog ubistva navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa tokom obračuna grčkih i hrvatskih huligana u Atini.

U sukobu huliganske grupe Dinama "Bed Blu Bojs" poginuo je navijač Mihalis Kacuris, a policija je na kraju uhapsila preko 100 hrvatskih huligana koji su razmešteni po grčkim zatvorima.

Istraga je i dalje u toku, podignute su optužnice, ali se krajnje kazne ni za pojedince ni za klub i dalje ne znaju. Sudeći po rečima prvog čovek UEFA izgleda da će se Dinamo izvući bez ozbiljnih posledica. 

- Dinamo Zagreb kao klub uopšte nije bio uključen u postupak. Odluku smo doneli na temelju nalaza bezbedonosnih službi. U konkretnom slučaju tragičnog događaja, Dinamo kao klub nije ni znao da je ova grupa navijača otputovala u Atinu. To su kriminalci koji su se organizovali, otišli u Atinu dva dana pre utakmice i napravili to što su napravili - kazao je Čeferin, prenose slovenački mediji.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Dinamo će tako najverovatnije proći bez ozbiljne kazne zbog divljanja huligana.

-  Da li bi zaista bilo ispravno kazniti klub i 99,9 odsto nevinih navijača zbog nekoliko idiota koji su sada u zatvoru? Kako je klub mogao znati da su neki huligani i kriminalci u dva sata ujutro seli u iznajmljeni kombi i krenuli prema Grčkoj? Budući da ih ima toliko, imaju i političku moć. Mogu uticati na ishod izbora, mogu učestvovati u protestima… Kao što je rečeno, kada se poduzimaju akcije, povezujemo se sa državama. Ako jedna od država ne bude mogla adekvatno da reaguje,  ako zaštita navijačkih grupa bude prejaka, bićemo prisiljeni da ispraznimo stadion.  To se uskoro može dogoditi nekim klubovima i reprezentacijama. I u ovom slučaju, preostalih 99 posto navijača moraće razmisliti smatraju li prihvatljivim da, na kraju, budu uskraćeni za gledanje utakmice. Većina ljudi nisu rasisti, nacisti i huligani. Ovi su samo najglasniji. U društvu su negativci uvek najglasniji.

Foto: printscreen

 

 

Komentarisao je Čeferin odlazak igrača u Saudijsku Arabiju.

- Mislim da će ova priča sa Saudijskom Arabijom trajati relativno kratko. Već sam nekoliko puta rekao da je to po meni pogrešan pristup razvoju fudbala. Dovođenjem fudbalera koji su praktično završili karijeru u Evropi ne razvijate sport. Kina je isto učinila pre nekoliko godina, ali njihova reprezentacija nije uspela da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo - izjavio je Slovenac, koji je u subotu obeležio sedmu godišnjicu na čelu UEFA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija