• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

13:02

Liga šampiona: Čekali smo Holanda i Mbapea, a šou "ukrali" golmani!

Shutterstock/Reuters/Starsportphoto

Fudbal

Liga šampiona: Čekali smo Holanda i Mbapea, a šou "ukrali" golmani!

Podeli vest

Golmani su "ukrali" šou u prvom kolu Lige šampiona! Omri Glazer iz Zvezde postavio rekord sa 13 odbrana protiv Sitija, ali i bio krivac za poraz, dok je Ivan Provedel pogotkom u 94. minutu doneo Laciju bod protiv Atletiko Madrida, a 52 miliona evra vredni Andre Onana "kroz stomak" primio gol protiv Bajerna.

 

Nestrpljivo smo čekali početak Lige šampiona da bismo na delu videli zvezde poput Holanda, Kejna i Belingema, a u centru pažnje našli su se golmani!

Po mnogima najdosadnija pozicija na fudbalskom terenu dobila je svojih pet minuta slave, ali čuvari mreže su dospeli u prvi plan maestralnim intervencijama, odličnim potezima, ali i neočekivanim kiksevima. Posebno su se istakli Omri Glazer iz Zvezde, Ivan Provedel iz Lacija i Andre Onana iz Mančester junajteda.

Foto: Starsportphoto

Omri Glazer

Izraelac, koji je ovog leta izazvao mnogo bure dolaskom na "Marakanu" gde je zamenio legendu kluba Milana Borjana, imao je čak 13 odbrana protiv "građana"! On je tako srušio rekord po broju uspešnih intervencija u jednoj utakmici Lige šampiona, a vlasnik rekorda do pre tri noći bio je Fernando Muslera sa 12 odbrana u dresu Galatasaraja protiv Real Madrida. Glazer bi dobio čistu desetku za partiju na "Itihadu", uprkos porazu Zvezde 3:1, da nije u XX minutu promašio loptu rukom i neverovatnim kiksom omogućio "građanima" da povedu.
- Veoma sam razočaran zbog tog gola, morao sam bolje da reagujem. Ne znam koliko sam imao odbrana, ali da nije bilo tog gola baš bih bio zadovoljan svojom partijom - rekao je Glazer.
Momenat za istoriju imao je i golman Lacija Ivan Provedel.

Foto: AP/Photo

Ivan Provedel

Italijan je u poslednjem minutu sudijske nadoknade, pri vođstvu Atletiko Madrida od 1:0, otišao u protivnički šesnaesterac i pogodio! Udarcem glavom, na kojem bi mu mnogi centarfori pozavideli, izjednačio rezultat i svojoj ekipi doneo zlata vredan bod.
Njegovo umeće u napadu ne bi trebalo da čudi, s obzirom da je na početku karijere, kao polaznik fudbalske akademije Pordenonea, igrao na poziciji napadača. Posle meča je ispričao da zbog ogromne buke na "Olimpiku" nije bio siguran da li trener od njega zahteva da se pridruži napadu ili da ostane na svojoj polovini.
- Bila je takva buka da se nije čulo da li mi sa klupe traže da odem u napad ili ne. Ipak, uspeli su da mi jave da je počeo poslednji minut nadoknade i odlučio sam da odem ispred gola Atletika. Proučavao sam Ćiro Imobilea, pa sam znao da se pozicioniram - našalio se Italijan.

Pažnju javnosti na sebe je skrenuo i golman Mančester junajteda, Andre Onana.

Foto: reuters

Andre Onana

Kamerunac je ovog leta stigao na "Old Traford" u transferu vrednom čak 52 miliona evra, a na debiju za "crvene đavole" u Ligi šampiona žestoko se izblamirao. Prvi gol u porazu od Bajerna 4:3 primio je "kroz stomak", posle šuta sa 18 metara po sred gola!

- Moram da naučim lekciju. Imam još mnogo da dokažem. Danas je bila jedna od mojih najgorih utakmica u karijeri. Tim nije mogao da pobedi zbog mene - rekao je golman Junajteda.

Odličan meč odigrao je i golman Union Berlina, Frederik Renou, u porazu od Real Madrida 1:0.

Foto: AP/Photo

Frederik Renou

Sve do sudijske nadoknade činilo se da će Danac biti najzaslužniji za herojski bod osvojen na "Santijago Bernabeu", ali je nesrećni odbitak iskoristio Džud Belingem i pogotkom doneo pobedu domaćima. Nije bilo dovoljno šest sjajnih Frederikovih intervencija i nekoliko "zicera" koje je odbranio reprezentativac Danske za najveće iznenađenje prvog kola Lige šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija