• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.09.2023

19:00

Stojić za Informer: Zvezdin vezni red dobija derbi

Starsportphoto

Fudbal

Stojić za Informer: Zvezdin vezni red dobija derbi

Podeli vest

Crvena zvezda ima najbolji vezni red u našoj ligi i upravo će ti igrači rešiti večiti derbi, kaže za Informer fudbalski analitičar Ranko Stojić.

Partizan će u sredu od 19.00 časova (Arena 1 premijum) dočekati crveno-bele u 171. večitom derbiju i to je utakmica koja obema ekipama donosi mnogo više od tri boda. 
Izabranici Igora Duljaja u slučaju pobede otišli bi na plus sedam u odnosu na aktuelnog šampiona. S druge strane, Zvezda ima tim vredan 70 miliona evra i na "Marakani" vole da kažu da nemaju konkurenciju u ligi, ali posle dva kiksa moraće to da dokažu protiv najvećeg rivala. Oba trenera izvešće na teren najbolje što imaju, a prema Stojićevim rečima, Crvena zvezda je maltene na svim pozicijama bolja. 

Foto: Starsportphoto

 

- Najveća prednost crveno-belih je vezni red, odnosno trojka Hvang - Ivanić - Stamenić. Stameniću je potrebno još malo vremena, da ima mirniji završni pas, da ne brza, da odigra bez rizika, dva dodira i pas. Hvang je klasa igrač, dok za Ivanića mislim da je najbolji u ligi. Ima fantastično mekan i precizan taj završni pas na napadačima. Ako taj trougao bude funkcionisao, Zvezda će da dobije utakmicu. O Partizanovom veznom redu dovoljno govori podatak da mnogi Belića smatraju najboljim. On i jeste najkorisniji, ali nije vrhunski nivo. Natho može na visokom nivou do 45 minuta, mada ne verujem da će mu Zvezdini igrači dozvoliti da često bude okrenut licem ka golu - ocenjuje Stojić.
Za golmane Aleksandra Jovanovića i Omrija Glazera veruje da su približnog kvaliteta. 

Foto: Starsportphoto

 

- Glazer i Jovanović su recimo 50:50. Već smo pričali koliko je Glazer kvalitetan, ali fali mu malo tehnike. Sa druge strane, Jovanovića znam otkad je imao 17 godina, doveo sam ga tada iz Niša u Rad, a više od njegovog fudbalskog umeća dopala mi se njegova ličnost. Tada je postrojavao igrače, govorio im šta da rade, bio lider. Javno ga pitam - zašto je to izgzbio - zapitao se Stojić.
Kad je reč o odbrani, veruje da je u timu Baraka Bahara zapravo najslabiji segment, ali je i dalje bolja od Partizanove.

Foto: Starsportphoto

 

- Za nivo Superlige, Zvezdina odbrana je dobra. Može brzo da se transformiše i ide napred, što recimo u Evropi, protiv kvalitetnijih igrača, nije mogla. Kod Partizana bi najbolji trebalo da je kapiten Svetozar Marković. Međutim, on ni igrački ni po karakternim osobinama nije lider. To zahteva veće angažovanje golmana Jovanovića, ali i ostalih iz zadnje linije. Kad se sve sabere, Zvezdin tim je bolji, samo da se pazi kartona i trebalo bi da dobije utakmicu. Meni je Partizan drag, igrao sam tamo, ali kvalitet je na strani ekipe sa "Marakane" - zaključio je Stojić. 

 


PARTIZAN
Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Belić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Saldanja

CRVENA ZVEZDA
Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Bukari, Hvang, Stamenić, Mitrović, Ivanić -Olanjinka, Ndijaje


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija