• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

10:00

Gaćinović: Pokazao sam da imam....ličnost! Panenka za pobedu u 94. minutu! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

Gaćinović: Pokazao sam da imam....ličnost! Panenka za pobedu u 94. minutu! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović bio je strelac za pobedu AEK-a protiv Atromitosa 2:1 u dramatičnom meču 6. kola Superlige, a grčki mediji pišu hvalospeve o njegovim kvalitetima i načinu na koji igra u poslednje vreme. Nema sumnje da i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković može da bude zadovoljan igračem kojeg je uvrstio na širi spisak za predstojeće mečeve protiv Mađarske i Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Radovali su se crno-žuti iz grčke prestonice, a osmeh na lice navijačima je izmamio Srbin Mijat Gaćinović, koji je "hladan kao špricer" realizovao kazneni udarac u finišu meča.

Poveo je AEK u 31. minutu preko Amrabata, ali su gosti uspeli da izjednače u 89. minutu golom Karola Angjelskog sa penala i činilo se da će AEK i ovaj put ostati bez pobede. Onda je na scenu stupio Gaćinović. U petom minutu nadoknade dosuđen je jedanaesterac za Atinjane, a loptu je uzeo Mijat i hladnokrvnom realizacijom, čuvenom "panenkom", doneo svom timu pobedu.

- Mislim da u ovakvim trenucima morate da pokažete ličnost i zato sam tako šutirao. Mogli smo da odigramo bolje i završimo meč ranije, ali protivnik nas je kaznio. Imali smo sreće na kraju, ali ne treba da se zadovoljimo time, jer je meč završen ovom mučnom pobedom - poručio je Gaćinović.

Bavili su se i te kako grčki mediji srpskim igračem, pa je portal "Sportal.gr" podsetio na izdanja Srbina u prošlosti.

"Prošle godine u ovo vreme Gaćinović je dao gol u prvom meču na novom stadionu. Samo nekoliko nedelja kasnije zapečatio je pobedu nad PAOK-om."

Grčki medji naglašavaju da je to bio početak sezone koju je, uprkos nedaćama, srpski vezista završio sa devet golova. Istina, došao je nekadašnji fudbaler Ajntrahta, Hofenhajma i Panatinaikosa sa teretom da teško postiže golove.

Trener AEK-a Matijas Almeida verovao je, međutim, sve vreme u Gaćinovića i njegove golgeterske sposobnosti. Srbin mu se odužio tako što je ove sezone, uz jučerašnji pogodak, postigao tri gola.

"Bio je precizan portiv Panseraikosa, Brajtona u grupi Lige Evrope i sada protiv Atromitosa. Međutim, najvažnije je da ofanzivni vezista ponovo ima poverenje u svoje noge, baš kao što je imao kad je igrao u Nemačkoj. U prilog tome govori i njegova odluka da uzme loptu u ruke za izvođenje ključnog penala u nadoknadi vremena, a posebno način na koji ga je izveo", piše grčki "Sportal".

Foto: EPAIMAGES

 

 

Gaćinović je u leto 2022. stigao u AEK iz redova gradskog rivala Panatinaikosa i to upravo na insistiranje argentinskog trenera Almeide. Mijat je za "zelene" odigrao 17 utakmica i imao četiri asistencije, ali bez datog gola.

Poznati stručnjak je mnogo radio sa Gaćinovič i to uglavnom povratku samopouzdanja, a očigledno je da je rođeni Novosađanin ponovo stekao poverenje u sebe!

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Loš period u karijeri odrazio se na Gaćinovićev reprezentativni status. Dugo već srpski igrač nije odigrao meč za nacionalni tim, ali selektor Piksi da je drugi put zaredom uvrstio na širi spisak i jasno mu stavio do znanja da prati njegove partije.  

 

Foto: Starsportphoto

 

Nekada mladi reprezentativac naše zemlje poslednju priliku da zaigra u A timu dobio je od tadašnjeg selektora "orlova" Ljubiše Tumbakovića na meču protiv Rusije u novembru 2020. godine. Gaćinović je u pobedi 5:0 odigrao drugo poluvreme.

Zaigrao je još 22 puta za seniorsku reprezentaciju, postigao još jedan pogodak (protiv Moldavije), ali nikada se nije našao da užem spisku igrača na koje računa Dragan Stojković. 

Matijas Almeida mu je vratio samopuzdanje da igra kao nekada što je igrao u Bundesligi, a hoće li mu Piksi ukazati poverenje da to uradi i u dresu Srbije, ostaje da se vidi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija