• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

14:08

Španci urnišu Jovića! On je izgubljen, doveli su ga u Milan jer su morali!

Tanjug/AP

Fudbal

Španci urnišu Jovića! On je izgubljen, doveli su ga u Milan jer su morali!

Podeli vest

U Fiorentini je bio precrtan, a onda se javio veliki Milan i - detonaicja! Reprezentativac Srbije Luka Jović (25) otišao je na "San Siro". Ipak, izgleda da su u italijanskom velikanu zažalili zbog dovođenja nekadašnjeg igrača Real Madrida!

Madridski AS piše da je srpski fudbaler Luka Jović "izgubljen", a to su potkrepili činjenicom da je naš napadač od dolaska u Milan odigrao samo 38 minuta.

Ne tako davno najskuplji fudbaler u istoriji srpskog fudbala je poslednjeg dana prelaznog roka kao slobodan igrač iz Fiorentine stigao u Milan, ali trener Stefano Pioli nije zadovoljan onim što je video.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Naime, Pioli smatra Jović nije dobro fizički pripremljen i zato ga je izbacio iz sastava za poslednju utakmicu protiv Kaljarija.

" U Milanu su gledali nekoliko opcija da pojačaju poziciju napadača, ali morali su da prihvate dolazak Srbina. Dolaskom u poslednjem trenutku nije oduševljen Stefano Pioli i to se vidi po minutaži – samo 38 minuta na dve utakmice. Jović mora da se izbori za mesto postizanjem golova u prenatrpanoj prednjoj liniji (Žiru, Okafor, Leao, Pulišić, Čukvueze, Romero). Za sada nije pronašao mesto, bio je van tima zbog njemu uobičajenih problema sa povredom. To je još jedna prepreka koja je Jovića sprečila da igra konstantno" - piše "AS".

Italijanski gigant je znao da bi sa Jovićem mogao da ima problema, pa je potpisan ugovor na samo jednu godinu uz opciju produženja na još tri ako obe strane budu zadovoljne saradnjom. Nije dobro krenulo za momka koji je pre pet godina vedrio i oblačio u Bundesligi u dresu Ajntrahta.

Foto: Reuters

 

 

Dete Crvene zvezde je pre četiri godine madridski Real doveo za 63 miliona evra iz Frankfurta i tada je bio najskuplji srpski fudbaler u istoriji.

Nije se proslavio u Madridu, čak je proglašen za jednog od najvećih promašaja u istoriji kluba, a danas je Jovićeva vrednost prema Transfermarktu samo osam miliona evra.

- Mislim da sam prerano otišao u Real, a u trenutku kada sam ja došao i dok sam bio u Realu, eksplodirao je Karim Benzema, koji je zasluženo osvojio 'Zlatnu loptu'. Nisam imao sreće na početku. Prvo je bila korona, nakon toga i neke povrede, ali sigurno je to bilo jedno veliko iskustvo za mene - rekao je Jović nakon potpisa za Fiorentinu,

Bez obzira na sve Jović gotovo uvek ima mesto na spisku seletkora Dragana Stojkovića. Za Fiorentinu je odigrao 50 utakmica i postigao 13 golova, a bio je treći najbolji strelac Lige konferencija sa šest golova. Ipak, klub iz Firence odlučio da ga se otarasi, a hoće li "eksplodirati" u Milanu, ili će karijera nastaviti da mu ide silaznom putanjom, ostaje da se vidi.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija