• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2023

20:26

Lazetić pred Olimpijakos: Ako gledamo trofeje ne treba da izlazimo na teren, ali...

Starsportphoto©

Fudbal

Lazetić pred Olimpijakos: Ako gledamo trofeje ne treba da izlazimo na teren, ali...

Podeli vest

Lazetić optimističan pred duel sa Olimpijakosom.

Bačka Topola će sutra imati još jedan veliki dan u svojoj istoriji. Mala varošica na severu Srbije biće domaćim meča u okviru grupne faze evropskog takmičenja pošto tamošnji TSC dočekuje Olimpijakos. 

Jasno je da su crveno-beli pred okršaj u Topoli veliki favoriti, ali Žarko Lazetić smatra da je ekipa protiv Vest Hema pokazala kvalitet. 

- Ta utakmica protiv Vest Hema može da se posmatra iz dva ugla, nezadovoljni smo porazom ali smo sa druge strane dobili odgovore. Ćalušić je rekao  ‘Šefe sad smo videli da možemo’, to je glavna pouka koju smo sad izvukli. Ja sam verovao i pre da možemo. TSC kakav bih ja voleo? Defanzivno slično kompaktan i organizovan kao protiv Vest Hema, sa druge strane ofanzivno potentniji, organizovaniji i ubojitiji koliko god može bez obzira na rivala. To su neki preduslovi da budemo kako treba. Da se ne razdvojimo u linijama poslednjih dvadeset minuta, nego da budemo kao protiv Vest Hema nekih osamdeset minuta - rekao je Lazetić pred duel sa crveno-belima iz Pireja. 

Nije se TSC proslavio na prva tri meča u Evropi ove sezone. Topolčani su doživeli dva poraza od Brage, a potom i poraz od Vest Hema na startu grupne faze Lige Evrope. 

- Nadam se da utakmica protiv Olimpijakosa neće biti uspešna kao ove tri prethodne već da će biti uspešnija. Ovo je istorijski uspeh. Kada uđete u grad svuda se zastave Lige Evrope, o tome se razgovara, zato u Lučanima izgubimo fokus, jer se razmišlja o ovoj utakmici. Nama je to čast, zadovoljstvo i obaveza da budemo na nivou. Ne bih o taktici, jer ovde ima grčkih kolega, igraćemo sve moguće formacije da probamo da pobedimo. Eto, igraćemo u nekoj osnovnoj formaciji, 3-4-3. Postoje protivnici, oni se pitaju, nećemo kukati što igramo utakmice na tri dana i Ligu Evrope. Držaćemo se ove tri utakmice u sedam dana, onda ide reprezentativna pauza. Sada je samo u fokusu Olimpijakos, pa Spartak i onda se spremamo za sve ostalo - objasnio je trener TSC-a. 

Foto: Starsportphoto

 

Olimpijakos na raspolaganju ima plejadu vrhunskih igrača ,ipak, Žarko Lazetić posebno ističe Stevana Jovetića. 

- Ja moram da kažem izdvajam samo Stevana Jovetića, to je bio moj omiljeni saigrač, jedan od omiljenih igrača sa ovog podneblja i jedan od najboljih ljudi iz sveta fudbala kojeg poznajem, na njega skrećem posebnu pažnju. Olimpijakos ima puno kvaliteta, pogledali smo sve njihove utakmice. Ako gledamo iskustvo, trofeje, mi tu ne treba da izlazimo na teren. Svaka utakmica nosi 11 na 11, iskustvo ne možemo da kupimo, mi ga sada skupljamo. Olimpijakos je favorit, najopasniji su sa loptom u organizaciji napada, navikli su u svojoj ligi da igraju protiv niske zone, stalno su u posedu lopte, puno akcija, šuteva na gol, igrača koji prave višak u igri, jedan na jedan i dva na jedan. Pokušaćemo da ih udaljimo od gola i da dođemo do prilike i dobrog rezultata - poručio je Lazetić. 

Nije želeo Žarko Lazetić da poredi Olimpijakos i Vest Hem budući da se kvalitet dokazuje na terenu. Dotakao se i zdravstvenog biltena u svom sastavu pa je otkrio da je van stroja - Mateja Đorđević dok nastup Veljka Ilića još uvek nije poznat. 

- Kada bih znao da predviđam bavio bih se drugim poslom. Teško je porediti ko je jači, Vest Hem ili Olimpijakos, to ćemo videti i osetiti jer igraju u potpuno drugim ligama. Ne možemo da imamo realnu sliku, jedino kada bi Olimpijakos bio u Premijer ligi. Lako su dostupni podaci, Vest Hem je vredniji po novcu i igračima. Otprilike to je neki rang kvaliteta, nešto što je jedino merljivo. Mateja Đorđević je van stroja, i Veljko Ilić je pod znakom pitanja zbog povrede koju je imao, vratio se treninzima i videćemo na današnjem treningu da li je na sto posto i hoće li biti spreman za sutrašnju utakmicu - podvukao je Lazetić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15