• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2023

10:05

Šta bi ovo?! Oborio rekord LŠ, nestao sa terena i nije se vratio!

Tanjug

Fudbal

Šta bi ovo?! Oborio rekord LŠ, nestao sa terena i nije se vratio!

Podeli vest

Barselonino čudo od deteta, Lamin Jamal (16), upisao je svoje ime u istoriju Lige šampiona na meču protiv Porta koju je njegova ekipa dobila 1:0. Postao je golobradi fudbaler najmlađi starter u elitnom takmičenju jer je zaigrao sa samo 16 godina i 83 dana, a ovaj meč će pamtiti i po jednoj neprijatnoj situaciji.

Mladi Lamin Jamal ovih dana živi svoj san. Pre dva dana je potpisao profesionalni ugovor sa Barselonom, a ko bude želeo da ga ima u svom timu moraće da plati otkupnu klauzulu od nestvarnih milijardu eura!

Na meču protiv portugalske ekipe ovaj vuderkind je u 73. minutu utakmice u Portu istrčao sa terena i nije se vraćao. Nakon što je Basa više od pet minuta igrala sa igračem manje, trener Ćavi Ernandez je reagovao i misteriozno nestalog Jamala zamenio je Markosom Alonsom. Situacija sa dečakom koji je već dva puta ove nedelje ušao u istoriju intrigirala je javnost, pa je Ćavi nakon utakmice objasnio situaciju o kojoj su već uveliko brujale društvene mreže:

- Lamin se osećao loše, a i pre meča mi je govorio da mu nije dobro. Boleo ga je želudac. Iskoristili smo prekid kako bi otišao u toalet, ali nije mogao da nastavi sa igrom - poručio je Ćavi.

Inače, nestvarno talentovan momak postao je i najmlađi debitant u istoriji Barselone, pošto je zaigrao za klub iz Katalonije sa 15 godina, devet meseci i 16 dana. Momak rođen u okolini ovog grada, čiji su roditelji iz Ekvatorijalne Gvineje i Maroka, debitovao je u aprilu u 83. minutu meča u kom je katalonski klub deklasirao Betis (4:0) i tako praktično napravio ključni korak ka osvajanju titule prvaka Španije. 

Jamal je rođen 13. jula 2007. godine i važi za najvećeg talenta čuvene Barselonine škole La Masije, pa ga mediji u Španiji već zovu "mini Mesi". 

Debijem za Barselonu kadetski reprezentativac Španije je srušio rekord star 101 godinu. Sad već bivši rekord držao je Armand Martines Sagi, koji je 1922. debitovao sa 15 godina i 11 meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Gorelo je! Meč na "Marakani" kroz fotografije (FOTO)
Crvena zvezda

Gorelo je! Meč na "Marakani" kroz fotografije (FOTO)

Pomešana su osećanja zvezdašima! Sa jedne strane zadovoljni što su jer je Crvena zvezda izbegla poraz i odigrali 2:2 protiv Jang bojsa na stadionu "Rajko Mitić", ali ostaje žal što nije uspela da upiše prvu pobedi u Ligi šampiona pred 50.000 "delija"

05.10.2023

09:42

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija