• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2023

08:00

Nešto su zaboravili! Navijači AEK se oglasili posle "Kosovo je Albanija"!

EPAIMAGES

Fudbal

Nešto su zaboravili! Navijači AEK se oglasili posle "Kosovo je Albanija"!

Podeli vest

Oglasili su se najvatreniji navijači AEK-a nakon što se na tribini pojavio sraman transparent "Kosovo je Albanija" i nisu baš rekli "Srbi, izvinite".

Skandalozan potez na meču AEK-a i Ajaksa u Atini sve je šokirao jer su u prošlosti navijači AEK-a i sam klub imali sjajan odnos sa Srbima i Srbijom i čak je AEK stigao u Beograd tokom NATO bombardovanja 1999. godine. 

Klub je poručio da će dvojicu navijača koji su uneli ovaj sporni transparent udaljiti sa stadiona doživotno, a oglasila se i navijačka grupa "Original 21" koja je saopštenjem jasno stala iza stava da je transparent podmetnut. Međutim, zaboravili su jednu stvar, da kažu "Srbi, izvinite".

"Stojimo kategorički iza ovoga kao "Original 21" i kategorički i navodimo da je postavljanje transparenta nacionalističkog sadržaja koji se našao na našem stadionu tokom utakmice protiv Ajaksa delo nekoliko pojedinaca i ni na koji način ne izražava stavove i mišljenja "Originala 21". Istorijsko poreklo tima koji obožavamo kao i životni odnos "Original 21" bez pregovora prema bilo kom obliku fašizma našu grešku čini još većom i dužni smo da joj stanemo na kraj. Osuđujemo upravo ovaj transparent, tražimo iskreno izvinjenje organizaciji AEK-a za bilo kakve probleme koje je ovaj transparent napravio i što je zbog našeg nemara, makar i na kratko vreme, bio postavljen u našoj zoni odgovornosti. Iskreno se izvinjavamo svim navijačima našeg tima koji su se osećali isto kao i mi. Sramota! Najodlučnije izjavljujemo da ćemo preduzeti drastične mere da se ovako nešto više nikada ne ponovi", navodi se u saopštenju navijačke grupe AEK-a. 

 

 

 

Podsećamo, na meču drugog kola grupne faze Lige Evrope između AEK-a i Ajaksa, koji je u četvrtak uveče odigran u Atini, navijači domaćeg tima istakli su transparent "Kosovo je Albanija". Sramna poruka bila je samo nekoliko metara od fotografije Mihalisa Kacurisa (29), navijača koji je pre dva meseca ubijen u navijačkom sukobu sa huliganima Dinama iz Zagreba! Navodno, poruku na tribini sa najvatrenijim pristalicama AEK-a nisu istakli navijači albanskog porekla. Ekspresno su reagovali čelnici AEK-a i poručili da će onome ko je doneo sporni transparent zauvek biti zabranjen dolazak na stadion. 

Srpski i grčki narod imaju odlične odnose kroz istoriju. AEK je jedan od klubova koji je to dokazao, u Beogradsu su sa Partizanom odigrali prijateljsku utakmicu tokom bombardovanja od strane NATO alijanse 1999. godine. Čak ni to što su bombe padale i na fudbalske terene širom zemlje nije sprečilo grčkog velikana da doputuje u Jugoslaviju i bratskom narodu pokaže poštovanje. Zbog toga je ovaj potez navijača sve dodatno šokirao.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija