• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

06:31

Vadio sam nož iz leđa! Piksi bez dlake na jeziku o debaklu: Auuu, kukala nam majka!

EPAIMAGES

Fudbal

Vadio sam nož iz leđa! Piksi bez dlake na jeziku o debaklu: Auuu, kukala nam majka!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Mađarskom (subota, 20.45) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prisetio se Mundijala u Kataru.

Govorio je selektor Stojković o svemu što se dešavalo na Svetskom prvenstvu u Kataru i priznao da je napravio grešku jer javnosti nije rekao kakva je situacija sa reprezentacijom, kao i zašto je sve prećutao.

Piksi tada nije mogao da računa na glavne igrače, povrede su vukli Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. Ali, ćutao je, ništa nije rekao, kako konkurencija ne bi videla da su "orlovi" u problemu. Srbija je osvojila samo jedan bod i Mundijal završava kao jedna od najgore plasiranih reprezentacija, u osminu finala iz naše grupe otišle su selekcije Brazila i Švajcarske.

- Mi smo imali jedan cilj, a to je da odeš u drugi krug. Probleme koje sam ja kao selektor imao prvi put, a nisam tokom kvalifikacija, dešavaju se u jednom tajmingu koji nije dobar po nas. SP se igra u novembru, to nije nikakav alibi, imali smo kao i svi ostali vremena da se pripremimo. Ali, dešava mi se nešto gde ja ne mogu da računam na glavne igrače, oni koji su izneli kvalifikacije i davali ton našoj igri. To sam saznao 2. novembra, 22 dana pred prvi meč. U razgovoru s doktorima, kad su mi rekli, ja sam se uhvatio za glavu. Moja greška je to što nisam javno rekao: "Ljudi, idemo u Katar, nemojte ništa da očekujemo." Ova ekipa je okej, ali nije baš da možemo da sanjamo veliko. Svesno sam prećutao, ako bih rekao i drugi prate. Videli bi da dolazimo hendikepirani i ćopavi - rekao je Stojković u podkastu Telekom Srbija pred utakmicu u Budimpešti. 

I pored sveta, nadao se ipak da će svi igrači biti maksimalno spremni za Mundijal, da će sanirati povrede.

- Opet negde veruješ da imaš tri nedelje, da stvari mogu da se dese onako u pozitivnom smislu. Da će povrede da budu sanirane. Ali, doktori su bili u pravu. Prvi dan odlaska u Bahrein, pitao sam se šta je ovo? Auuu, kukala nam majka.


Foto: Starsportphoto

 

 

Na pitanje šta je problem srpskog fudbala, odnosno zašto Srbija ne može da napravi rezultat, Stojković bez dlake na jeziku kaže da "ne sme da vam se zabija nož u leđa", te da je on morao da "vadi nož".

- Mnogo je teško u fudbalu napraviti rezultat. Taj sport se razlikuje od drugih, iako ih ja sve mnogo volim i podržavam. Fudbal je nešto drugačije. Velika je konkurencija. Svi igraju, strahovito su napredovali. Naš osnovni cilj mora da bude da učestvujemo u kontinuitetu, da posle SP odemo i na EP. Pa opet posle na Mundijal. Bitna je i atmosfera. Ne sme da vam se zabija nož u leđa. Od koga? Pa od mnogih. Zato što ne vole uspeh. Normalni ljudi vole uspeh, ovi neki drugi ne vole. Ja sam to osetio tako što sam sam morao da vadim nož. To je istina. Mi smo Pešića razapeli pre mesec dana. Ne mogu ni da kažem reči koje su mi govorili za njega. Ja nisam ćutao, saslušao sam i rekao im sve i svašta. A kad se desi finale, onda je sve super i sve se zaboravi. Mnogi ne vole uspeh, tu su lični interesi. Imaš tu jednu boleštinu da hoće da se pitaju, budu glavni i odlučuju. Svi bi da se pitaju i da odlučuju. Sve ignorišem je radim pošteno i najbolje što mogu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Govorio je selektor i o atmosferi u ekipi tokom Mundijala, odnosno skandalima koji su se provlačili uz reprezentaciju.

- I dan-danas ne znam šta je pisalo u medijima, ali su naši "male mace" za engleske. Znam da su se neke žene pominjale. Onaj ko je bio u hotelu, oni mogu da vam potvrde da li je tu bilo takvih stvari. Atmsofera je bila potpuno dobra, ali ne možete vi sada... Znate šta je demat? To je kada biste se popeli na Beograđanku, istresli jastuk sa perjem dole i skupljali isto to perje. Nemate vi vremena za to. Očekivanja su bila velika sa razlogom, zaludeli smo Srbiju, zaludeli smo Evropu, izbacili smo evropskog prvaka kod njih kući. Ostali su u suzama i neverici. A mi potpuno zasluženo i hrabro napravimo Srbiju ponosnom. Za 50 godina će se pričati o tom rezultat - rekao je selektor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija