• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

10:24

Bugari besne na Krstajića, traže njegovu hitnu smenu, a on doliva ulje na vatru: Dobro nam ide

Starsportphoto

Fudbal

Bugari besne na Krstajića, traže njegovu hitnu smenu, a on doliva ulje na vatru: Dobro nam ide

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija iz našeg komšiluka doživela poraz od Litvanije u Sofiji, što je jedna od najvećih blamaža u istoriji tamošnjeg fudbala, a navijači su za sve okrivili Mladena Krstajića, selektora "trikolora"

Ne ide Srbiji u ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a šta tek onda reći za Bugare, koji prolaze kroz jedan od najtežih perioda u istoriji tamošnjeg fudbala! Bugarska je, predvođena selektorom Mladenom Krstajićem, u Sofiji na stadionu "Vasil Levski" izgubila od skromne reprezentacije Litvanije sa 2:0, a tamošnje navijače još više boli to što je ekipa izgledala kao banda, a ne kao fudbalski tim.

Foto: EPA

 

 

Krstajića su, kao i za neke prethodne neuspehe, proglasili glavnim krivcem za to što je ekipa u dosadašnjih šest kvalifkacionih utakmica osvojila samo dva boda. Da stvar bude još luđa, taj jedan bod osvojen je baš protiv Srbije.

U jednoj anketi na sajtu "Gong.bg" čak 80 odsto glasača glasalo je za smenu Mladena Krstajića sa mesta selektora, 16 odsto je onih koji bi ga sačuvali, dok tri odsto ne može da proceni kakav je stručnjak.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ono što je bugarsku, ali sigurno će i srpsku javnost, posebno zaprepastilo, je Krstajićeva reakcija nakon šoka i istorijske blamaže. Bivši štoper i direktor Partizana, ali i proslavljeni reprezentativac, pravio se kao da u njegovoj ekipi teče "med i mleko".

- Kad god ne pobedite utakmicu tužni ste. I ja sam. Možda ste imali druga očekivanja od ovog mladog tima koji je građen godinu dana. Ekipa je imala veliku želju, stav je bio dobar, ali smo izgoreli. Razlozi su velika želja i napetost koja se osećala. Malo ko je očekivao da ćemo imati ovako mladu reprezentaciju. Verujte mi, sve osim rezultata ide u dobrom pravcu. Ali, znam da su rezultati najvažniji. Možda ovako mladi momci ne mogu da podnesu pritisak - ističe bivši selektor Srbije.

Foto: EPA

 

 

Kako kaže, on ima podršku Fudbalskog saveza Bugarske, mada je mnogo onih koji veruju da je pitanje dana, možda i sata, kada će mu se uručiti otkaz.

- Ponašam se profesionalno, stojim mirne savesti, jer znam šta radim. Ljudi iznad mene će doneti odluku. Imam podršku Saveza. Kad nema rezultata, uvek je kriv trener. Na Balkanu se gledaju samo rezultati. Ne treba da zaboravimo mečeve sa Crnom Gorom i Srbijom, bilo je situacija koje nam nisu išli u prilog. Normalno je da navijačima prvo upada u oči to koliko imamo bodova - pravda se Krstajić.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Na sve ovo nadovezao se i kapiten reprezentacije Bugarske, Kiril Despodov. Iz njegove izjave deluje kao da se ujeo za jezik i da bi imao šta da kaže na račun i Krstajića, ali i svega što se dešava u tamošnjem fudbalu.

- Neću da govorim, a da zvuči kao kliše, ali ne znam kako da izađemo iz ove rupe u koju smo upali. Jako sam pogođen rezultatima i ne znam kako da odgovorim, da ne bih lupio neku glupost. Stvari idu naopako zbog naših grešaka. Ne možemo govoriti o lošoj sudbini i sreći, već samo o greškama. Krivi smo i mi i treneri. Fudbaleri moraju da preuzmu odgovornost, ponašanje na terenu je bruka i sramota. Ponavljam, krivi smo i treneri i mi, ne znam kako da se psihički oporavim za sledeći meč - kaže Despodov.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija