• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Gligorić

18.10.2023

15:11

Jesmo na EP? Jesmo! Šta, bre, još hoćete? Darko Kovačević odbrusio hejterima Srbije

Starsportphoto

Fudbal

Jesmo na EP? Jesmo! Šta, bre, još hoćete? Darko Kovačević odbrusio hejterima Srbije

Podeli vest

Proslavljeni srpski napadač potpuno otvoreno o igri i rezultatu reprezentacije Srbije

Naša fudbalska reprezentacija sinoć je pobedila Crnu Goru sa 3:1 (1:1) i tako došla nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo u fudbalu. Kako je rekao selektor Dragan Stojković Piksi, to pitanje se više i ne postavlja.

Ostalo je još da 19. novembra u Leskovcu protiv Bugarske naša ekipa osvoji makar bod i da tako matematički obezbedi plasman u Nemačku naredne godine, što će biti prvo pojavljivanje na ovom takmičenju još od 2000. godine.

Foto: Beta

 

 

Mnogo je onih koji Srbiji i selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju spočitavaju na lošoj igri i rezultatima ispod očekivanja. Nije tajna da je Srbija važila za velikog favorita prilikom izvlačenja grupa, ali ju je, uprkos tome, Mađarska tukla dva puta po 2:1, i u Beogradu i u Budimpešti.

Ipak, legendarni napadač naše reprezentacije Darko Kovačević poručuje za Informer da su pohvale zaslužili svi - i selektor, i igrači, i Savez, jer će Srbija nakon 24 godine ponovo biti deo Evropskog prvenstva.

- Najbitnije od svega je što je Srbija na Evropskom prvenstvu. Mi kao reprezentacija treba da budemo na velikim takmičenjima. Po mom mišljenju, imamo kvalitet da budemo deo svakog Evropskog i svakog Svetskog prvenstva. I treba da težimo ka tome. A to da li smo igrali dobro ili ne... Pa, ne može dobro non stop - kaže Kovačević na početku razgovora za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

 

Proslavljeni golgeter dodaje da će se svi problemi iz kvalifikacija zaboraviti ako ekipa napravi dobar rezultat na EP.

- Podržavam tezu da je rezultat bitniji od igre. Igra se da popraviti i verujem da hoće. Murinja kad pitaš želi li da igra dobro, a da gubi ili loše, a da pobeđuje, šta mislite da bira? Ne možemo non stop dobro da igramo. Igrali smo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo fenomenalno, pa u Kataru nismo prošli grupu. Jesmo li na Evropskom prvenstvu? Jesmo! Ne razumem šta više žele ti kritičari. Zato, puna podrška selektoru, igračima, Savezu, sviđalo se to nekome ili ne - kaže Kovačević.

Nekadašnji centarfor osvrnuo se i na utakmicu sa Crnom Gorom, koju je naš tim dobio sa 3:1. Smatra i da je Srbija, uprkos tome što je izgubila dva meča od Mađarske, najkvalitetnija ekipa u grupi.

- Momci su se istrošili u Budimpešti, jako je teško igrati na svaka tri dana. Verujem da nije bilo energije, to je ona situacija kad glava hoće, a noge neće. Momci su izgarali, koliko su mogli. Da li je bilo lepo za oči, to je druga stvar. Mađare smo mogli i morali da pobedimo. Možda su taj poraz, a i činjenica da 24 godine nismo bili na EP, poremetili ekipu da lošije uđe u meč sa Crnom Gorom. Mislim da smo individualno kvalitetniji od svih u grupi - kaže Kovačević.

Foto: Starsportphoto

 

 

Bivši napadač reprezentacije kaže da je srećan zbog fantastičnog učinka tandema Tadić - Mitrović, ali ističe da u ekipi ima još mnogo dobrih igrača i da oni nisu jedini koje treba izdvojiti.

U pitanju su lideri! Pokazali su kroz niz prethodnih godina. Tadić je pravi vođa na terenu, kapiten i produžena ruka trenera na terenu. Mitar je izvrstan golgeter, uvek na pravom mestu, što pokazuju golovi i rekordi. Razgovaramo o dva vrlo kvalitetna igrača, koji se uvek razumeju na terenu. Ne bi bilo fer zaboraviti ni Vlahovića, koji takođe može da funkcioniše zajedno i sa Tadićem, i sa Sergejem - dodaje Kovačević.

Osvrnuo se Kovačević i na period kada je on bio u nacionalnom timu, ali smatra da sadašnji tandem lidera reprezentacije ne bi trebalo porediti sa nekim prethodnim.

- Razlitiče su epohe i generacije, tako da nije za porediti. Recimo, kad sam ja igrao tandem su bili Savo Milošević i Peđa Mijatović, ja sam tu uskakao kao 12. igrač umesto Save i među nama nikad nije bilo sujete, jer smo i dalje privatno fenomenalni. Kasnije su tu bili Žiga i Pantela... Bio sam deo onog čuvenog tandema sa Nihatom Kahvečijem u Sosijedadu. Fudbalski rečeno, tandem mora da bude "kompatibilan" - zaključuje Kovačević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija