• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2023

18:10

Liverpulu pripao "mersisajd"derbi, Njukasl i Siti ubedljivi

EPA

Fudbal

Liverpulu pripao "mersisajd"derbi, Njukasl i Siti ubedljivi

Podeli vest

Odigrana je većina mečeva 9. kola Premijer lige koji su na programu danas, a najviše pažnje privukao je derbi kola između Liverpula i Evertona (2:0).

Nažalost, čuveni "mersisajd"derbi već dugo godina nije među najjačima u svetu fudbala, ali, makar iz čiste tradicije, još uvek privlači veliku pažnju navijača širom sveta.

Osim što je uvek u pitanju prestiž, navijačima Liverpula će dodatno značiti današnja pobeda nad Evertonom zbog slabog izdanja voljenog kluba u prethodna dva kola u kojima nisu zabeležili trijumf.

Foto: AP/Photo

Mohamed Salah

Poraženi su od Totenhema 2:1, da bi zatim remizirali sa Brajtonom 2:2, tako da je ova pobeda pravo osveženje i potencijalni povratak na pobednički kolosek za izabranike Jirgena Klopa.

Popularne "redse" je do pobede predvodio Mohamed Salah sa oba postignuta gola. Prvi gol viđen je tek u 75. minutu i to iz penala, dok je konačni rezultat postavljen u trećem minutu sudijske nadoknade preciznom egzekucijom Egipćanina. Ovim pogocima prestigao je Stivena Džerarda i Kenija Dengliša po broju golova na legendarnom "Enfildu", ukupno 105.

Nešto dalje, tačnije u Njukaslu na "Sejnt Džejms parku" domaćini su rutinski izašli na kraj sa ekipom Kristal palasa 4:0.

Vodeći pogodak za "svrake" postignut je već u četvrtom minutu, kada je na sjajnu asistenciju Kirana Tripija precizan bio Džejkob Marfi. Strelac vodećeg gola je 40 minuta kasnije, tačnije u 44. minutu bio asistent, a dva gola vođstva pred poluvreme postavio je Entoni Gordon.

Foto: AP/Photo

Džejkob Marfi predvodio "svrake" do tri boda

U nastavku susreta činilo se da je i dalje 0:0 koliko je Njukasl napadao i nije prepuštao nijedan deo terena nemoćnom rivalu. Tokom potpune dominacije "svraka" postignuta su još dva gola, a tačku na susret postavili su Šon Longstaf u 47, odnosno iskusni Kalum Vilson u 66. Ovom pobedom, Njukasl se našao na samo bodu zaostatka za Arsenalom koji svoj meč igraju kasnije danas (18.30) protiv Čelsija.

Aktuelni šampion Engleske i Lige šampiona, Mančester siti, odigrao je zanimljiv susret protiv Brajtona. Popularni "galebovi" su bili više nego dostojan rival moćnom timu Pepa Gvardiole na "Itihadu", ali nisu uspeli da ostvare iznenađenje kola.

Vođstvo "građanima" doneli su Hulijan Alvarez u 7. i fantastični Erling Holand u 19. minutu.

Foto: Tanjug/AP

Erling Holand nastavlja da rešeta

Ubrzo nakon dva gola značajno je opao ritam utakmice, pa su gosti to iskoristili i pogotkom Ansua Fatija u 73. minutu najavili potencijalnu dramu. Međutim, nije bilo iznenađenja u nastavku, pa su izabranici Pepa Gvardiole mirno utakmicu priveli kraju uprkos ofanzive Brajtona i opsade šesnaesterca Ortege.

U ostalim duelima 9. kola, Vulverhempton je slavio u gostima protiv Bornmuta 2:1, Brentford je bio ubedljiv protiv Barnlija 3:0, a Notingem je prokockao dva gola prednosti protiv Lutona i susret su završili sa 2:2.

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija