• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2023

08:33

Jednom ustaše, uvek ustaše! Novi skandal zloglasnih navijača Dinama!

EPAIMAGES

Fudbal

Jednom ustaše, uvek ustaše! Novi skandal zloglasnih navijača Dinama!

Podeli vest

Navijači Dinama iz Zagreba "bed blu bojsi" tokom meča sa Goricom (2:1) mahali su ustaškom šahovnicom i uzvikivali parole koje veličaju zloglasni pokret, pa je policija pokrenula istragu.

Zagrebačka policija sprovodi kriminalističku istragu nakon utakmice Gorica - Dinamo (2:1), na kojoj su navijači zagrebačkog kluba "Bed Blu Bojsi” pevali ustašku koračnicu.

Navijači Dinama pevali su stihove: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije, za slobodu i za dom, hrvatski dom". To nije sve, istakli su i transparent sa stihom iz iste pesme: "Lijepo ih je, lijepo ih je naučila majka!”

U saopšenju se navodi da su u službene prostorije policije privedene četiri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dvojica gostujućih navijača, obojica maloletnici, privedena su zbog posedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena jer su bili u alkoholisanom stanju.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj, policija sprovodi kriminalističko istraživanje u skladu sa članom 11. Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenjima pa će na osnovu snimaka i fotografija preduzeti sve mere i radnje radi utvrđivanja identiteta počinilaca i sankcionisanja u skladu sa važećim zakonskim propisima - naveli su iz policije.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Nedavno je Hrvatski fudbalski savez kažnjen od strane UEFA zbog isticanja ustaških simbola, ali to nije zaustavilo ultrase Dinama. Inače, "bed blu bojsi" su "performans" izveli dok su u svečanoj loži stadiona u Gorici sedeli brojni ugledni gosti, među kojima je bio i ministar hrvatskog pravosuđa Ivan Malenica, pišu mediji u Hrvatskoj. Upravo je Malenica nedavno poručio da će se hrvatska Vlada oštro suprotstaviti ustaškim pesmama na stadionima. On je osudio pevanje ustaških pesama i zatražio oštre kazne za navijače koji glorifikuju ustašluk na stadionima. Jasno je da su mu pristalice Dinama jasno poručile da mu posao neće olakšati.

Inače, prošlo je dva meseca otkako su navijači zagrebačkog Dinama, zloglasni "bed blu bojsi", ubili navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa. Oko stotinu huligana iz Hrvatske je u grčkim zatvorima. Nedavno su pod izgovorom da imaju anonimnog izvora iz grčkih medija, mrtvi-hladni napisali da zbog situacije na Kosovu i Metohiji ne stižu grčki sudovi da se bave ubicama iz Hrvatske.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija