• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

20:05

Liga šampiona: Preokret Porta u Belgiji, poništen gol Mančester sitija (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

Liga šampiona: Preokret Porta u Belgiji, poništen gol Mančester sitija (VIDEO)

Podeli vest

Uživo pratite preostale mečeve trećeg kola grupne faze Lige šampiona.

Priredila nam je fudbalska elita u utorak pravi spektakl u Ligi šampiona, a ništa manje uzbudljivo neće biti ni večeras. Naravno, najviše pažnje privlači meč RB Lajpciga i Crvene zvezde, ali pored nastupa srpskog predstavnika očekuje nas još nekoliko izuzetno zanimljivih duela. 

Navijače u Srbiji najviše će interesovati dešavanja u Bernu gde Jang bojs dočekuje Mančester siti. Jasno je da su "građani" ogroman favorit, a crveno-belima bi pobeda šampiona Premijer lige išla na ruku. 

Ipak, najveći derbi biće odigran na "Parku prinčeva" gde Pariz Sen Žermen dočekuje Milan. "Sveci" su u prethodnom kolu doživeli blamažu protiv Njukasla i silno su motivisani da se protiv "rosonera" operu kod navijača. U istoj grupi "svrake" dočekuju Borusiju Dortmund. 

Grupa E: 
Fejenord - Lacio  3:1 (2:0)
Himenez 31, 74, Zeruki 45 - Pedro 83

Seltik - Atletiko Madrid  2:2 (1:1)
Furuhaši 5, Palma 28 - Grizman 25, Morata 54

Grupa F: 
Njukasl - Borusija Dortmund  0:1 (0:1)
Nmeča 45

Pariz Sen Žermen - Milan  2:0 (1:0)
Mbape 32, Kolo Muani 53

Grupa G: 
RB Lajpcig - Crvena zvezda 3:1 (1:0)
Raum 13, Simons 59, Olmo 85 - Stamenić 70

Jang bojs - Mančester siti  1:3 (0:0)
Elia 52 - Akandži 48, Haland 66

Grupa H: 
Barselona - Šahtjor 2:1 (2:0)
Tores 28, Lopez 36 - Sudakov 62

Antverpen - Porto  1:4 (1:0)
Jusuf 37 - Evanilson 48, 69, 84 Eustakio 55

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

KRAJ!

90. minut - Bližimo se kraju... Na većini mečeva pitanje pobednika je davno rešeno. 

85. minut -  GOOOOOOOOOOL! Pitanje pobednika rešeno je i u Bernu, Erling Haland duplira prednost Mančester sitija. 

84. minut - GOOOOOOOOOOOL! Het-trik Evanilsona, Porto dolazi do tri boda u Belgiji iako je Antverpen vodio na poluvremenu - 4:1!

75. minut - Nakon gledanja snimka gol Mančester sitija je poništen u Bernu, ipak ostaje 1:2!

74. minut - GOOOOOOOL! Kiša golova u drugom poluvremenu, Mančester siti preko Hulijana Alvareza duplira prednost protiv Jang bojsa, asistencija Halanda - 1:3!

70. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vraća se Crvena zvezda, strelac je Marko Stamenić koji se sjajno snašao u petercu posle šuta Dragovića i skrenuo loptu u gol RB Lajpciga - 2:1!

 

 

69. minut - GOOOOOOOOOOOL! Antverpen je u nokautu, ponovo je strelac Evanilson, Porto vodi sa 3:1!

66. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Mančester siti, Haland snažno i po sred gola - 1:2!

64. minut - Penal za Mančester siti! Nespretno je reagovao jedan od defanzivaca Jang bojsa i oborio Rodrija, a sudija odmah pokazuje na belu tačku. 

59. minut - Au kakva golčina... Ponovo je Crvena zvezda žrtva, a sada je egzekutor Ćavi Simons koji je gađao sa preko 20 metara i pocepao mrežu srpskog šampiona - 2:0! 

58. minut - Obrukao se pošteno Kalum Vilson... Mogao je Njukasl da poravna rezultat preko iskusnog napadača, dobro je reagovao i Gregor Kobel, ali je utisak da je Vilson morao daleko bolje da šutira. 

Foto: Tanjug/AP

 

57. minut - Prete Jang bojsi ponovo Mančester sitiju, sada je Ugarčić bio u centru pažnje, ali je njegov udarac izblokiran u poslednjem momentu... Mnogo sreće za goste - 1:1. 

55. minut - GOOOOOOOOL! Kompletan preokret Porta protiv Antverpena, Mario je promešao kompletnu odbranu domaćih, proigrao Eustakija koji lako matira Buteza -1:2! 

54. minut - GOOOOOOOOL! Poravnava rezultat i Atletiko Madrid u Glazgovu, sjajno je reagovao Alvaro Morata, ponovo Džo Hart vadi loptu iz svoje mreže - 2:2!

54. minut - Dobar pokušaj Bukarija sa distance, mogla je Zvezda da dođe do izjednačenja u Lajpcigu, ali se domaćin sjajno odbranio. 

53. minut - GOOOOOOOOL! Sada nema dileme, Pariz Sen Žermen vodi sa 2:0, sjajno se snašao Kolo Muani nakon šuta Mbapea i iz odbitka matirao Menjona. 

 

 

52. minut - GOOOOOOOOL! Vraća se Jang bojs ekspresno, Elia je istrčao sam pred Edersona koji je izašao van kaznenog prostora kako bi mu skratio ugao, ali je napadač domaćih sjajno reagovao i lobovao ga u stilu najboljih strelaca sveta - 1:1! 

50. minut - Nakon gledanja snimka gol Osmana Dembelea poništen je zbog faula Manuela Ugartea na sredini terena koji je prethodio kontri "svetaca", ostaje 1:0. 

 

 

49. minut - GOOOOOOOOOL! Uspeva Mančester siti da probije bedem pred golom Jang bojsa, najbolje se u petercu snašao Manuel Akandži i doneo prednost "građanima" - 0:1! 

48. minut - GOOOOOOOOOL! Porto poravnava rezultat u Belgiji, kombinovali su Mehdi Taremi i Evanilson - 1:1! 

47. minut - Tek što je sudija dao znak Jang bojs preti Mančester sitiju, na sreću Pepa Gvardiole sjajno je reagovao Ruben Dijaš i osujetio nalet domaćih. 

46. minut - Počeo je drugi deo igre. 

Prvo poluvreme: 

45. minut - GOOOOOOOOL! Šok... Njukasl je dominirao, a onda je Borusija povela na "Sent Džejms Parku". Izgubio je Gordon loptu na sredini terena, sevnula je kontra, a Poupa matirao je Feliks Nmeča - 0:1!

Foto: Tanjug/AP

 

43. minut - Totalna inicijativa Njukasla protiv Borusije, nižu se naleti "svraka", ali se odbrana nemačkog velikana za sada drži na Ostrvu - 0:0!

40. minut - Novi gol na "Seltik parku", ali ovaj je poništen zbog ofsajda, Vitsel je bio u nedozvoljenoj pozicijim ostaje 2:1! 

37. minut - GOOOOOOOOOL! Antverpen vodi protiv Porta nakon velike greške Karma. Štoper gostiju loše je reagovao, lopta je stigla do Alhasan Jusufa koji je "pocepao" mrežu i obradovao sve navijače - 1:0!

34. minut - Jedva je Jang bojs preživeo novi nalet Mančester sitija, Haland je sjajno gađao i matirao golmana domaćih, ali je Ugrinić sa gol-linije uspeo da račisti opasnost, ostaje 0:0!

Foto: Tanjug/AP

 

32. minut - GOOOOOOOL! Vodi Pariz Sen Žermen protiv Milana, strelac je Kilijan Mbape. Prelako se Francuz "rešio" Fikaja Tomorija i matirao Menjona - 1:0! 

29. minut - Nema penala za Zvezdu... Gledao je sudija snimak i ustanovio da je Lukeba prvo sklonio loptu, a potom faulirao Olajinku... Šteta!

28. minut - GOOOOOOOOL! Seltik ponovo vodi u Glazgovu, sjajan udarac Luisa Palme, kratko je trajala radost Atletiko Madrida - 2:1!

27. minut - PENAL! Imaće Crvena zvezda šansu da "sa kreča" poravna rezultat nakon što je Lukeba sa obe noge počistoo Olajinku. 

25. minut - GOOOOOOOOOOL! Odbranio je Džo Hart penal Antoana Grizmana, ali se lopta odbila na nogu Francuzu koji potom lako pogađa praznu mrežu - 1:1. 

 

 

24. minut - PENAL! Pao je Nahuel Molina u kaznenom prostoru Seltika, a glavni arbitar odmah je pokazao na belu tačku. 

23. minut - Sada dobra sekvenca u igri Crvene zvezde, zapretili su "bikovima" Mirko Ivanić nakon greške Simakana, a potom i Milan Rodić koji je bio najviši u skoku nakon kornera crveno-belih. 

21. minut - Deluje da je Njukasl oštećen... Sjurio se Migel Almiron u kazneni prostor Borusije Dortmun, oborio ga je Remi Bensebaini, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom iako se na snimku vidi da je kontakta bilo. 

18. minut - Evo je prva prilika za Milan... Sevnula je kontra, morali su "sveci" da seku faulom nalet "rosonera", a odgovornost da izvede slobodan udarac preuzeo je Olivije Žiru. Ipak, loše je Francuz gađao, ostaje 0:0. 

15. minut - Nastavlja se dominacija Pariz Sen Žermena na "Parku prinčeva", ne uspeva Milan da se oslobodi pritiska domaćina. 

Foto: Tanjug/AP

 

13. minut - Nažalost, loše vesti iz Lajpciga! RB vodi sa 1:0 golom Davida Rauma, svemu je prethodila velika greška Mirka Ivanića - 1:0! 

12. minut - Umalo da Njukasl povede protiv Borusije, Entoni Gordon prošao je prelako pored Volfa, gađao dalji ugao, ali je dobro postavljen bio Gregor Kobel - 0:0!

8. minut - Sreća za Crvenu zvezdu, veliku grešku napravio je Naser Điga, lopta je stigla do Opende, ali je Francuz izuzetno loše šutirao, ostaje 0:0. 

5. minut - GOOOOOOOOOL! Šok u Škotskoj, Seltik vodi protiv Atletiko Madrida, Kjogo Furunaši pobegao je svojim čuvarima i lako matirao Jana Oblaka - 1:0!

4. minut - Velika šansa za Mančester siti u Bernu, zapretio je Rodri posle kornera, na sreću domaćih šutirao je Španac pored gola, ostaje 0:0. 

3. minut - Pritisak Pariz Sen Žermena na startu meča protiv Milana. Imao je Randal Kolo Muani i jedan pokušaj sa distance, ali lopta odlazi daleko preko gola "rosonera". 

1. minut - Utakmice su počele! 

20:40 - Barselona je savladala Šahtjor sa 2:1, dok je Fejenord nadigrao Lacio sa 3:1.  

20:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Dešavanja sa stadiona širom Evrope uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija