• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

29.10.2023

13:30

Piksi, reaguj! Srbija ovakav biser ne sme da ispusti

EPAIMAGES

Fudbal

Piksi, reaguj! Srbija ovakav biser ne sme da ispusti

Podeli vest

Fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović (19), koji ima i nemačko i srpsko državljanstvo, debitovao je za Bavarce i upalio alarm među navijačima naše reprezentacije.

Talentovanog defanzivnog vezistu je trener Tomas Tuhel juče uveo u igru u 77. minutu protiv Darmštada (8:0) pri rezultatu 7:0, tako da je vezista bez pritiska mogao da se dokaže. Srbin je zamenio Matijasa de Lihta i pristojno iskoristio minute do kraja meča.

Na kraju je ponosno podelio svoju fotografiju sa utakmice.

"Veoma sam srećan i ponosan, jer sam odigrao prvu utakmicu u Bundesligi na "Alijanc areni", napisao je Pavlović.

 

 

On je inače rođen u Minhenu, ali vuče srpske korene, tako da je pre nekoliko godina uzeo i sprsko državljanstvo. Tada ga je Fudbalski savez Srbije zvao da igra za omladinsku reprezentaciju, što je i učinio.

Međutim, Pavlović je prošao i sve mlađe kategorije Bajerna, došao do prvog tima, i prirodno je očekivati da i Nemci računaju na njega. Stoga je važno da Savez odigra pametno i ubedi igrača da obuče dres "orlova".

U izjavi za Informer doskorašnji predsednik, a sada čovek koji igra bitnu ulogu u vrhu Saveza, Nenad Bjeković, objašnjava da postoji mreža skauta koja prati sve potencijalne reprezentativce, a tako i Pavlovića.

- Naravno da sam ispratio da je debitovao za Bajern i čestitam mu na tome. Nije mala stvar da sa 19 godina dođe do prvog tima jednog od najvećih klubova na svetu. Poznati su mi dobro njegovi kvaliteti, jer smo ga mi iz FSS godinama pratili. Postoje ljudi čiji je to konkretno posao. Nadamo se da će Pavlović zaigrati za Srbiju - poručio je Bjeković.

Foto: Starsportphoto

 

Legenda Partizana podvlači da bi vezista bio pojačanje u godinama koje dolaze, a Srbija će učiniti sve da ga pridobije.

- Nije to nikada lako, posebno kada za konkurenta imate tako jaku reprezentaciju, kao što je Nemačka. Ipak, sve što bude do nas, učinićemo da ubedimo Pavlovića da izabere Srbiju. Već je igrao za omladinsku reprezentaciju, vuče korene odavde i verujem da će se opredeliti za našu zemlju - zaključio je Bjeković. 

Selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija trenutno čeka veliki posao, pošto sa reprezentacijom Bugarske 19. novembra igra odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. Već nakon toga, mogao bi da se zabavi Pavlovićem i uputi mu poziv za neki od prijateljskih mečeva. Prilika koju Srbija ne sme da propusti. 

Ni Bajern juče nije propustio priliku da svom biseru poželi dobrodošlicu u prvi tim.

"Čestitamo na debiju u Budnesligi" stoji u opisu fotografije. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor
Politika

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa", potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

08.07.2024

11:31

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!
Politika

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!

Zajedničkim aktivnostima sa Produktnom berzom Novi Sad obezbedićemo predvidivost za naše poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je dostupna mogućnost efikasnog osiguranja cena žitarica i uljarica korišćenjem fjučers tržišta, dok je proizvod još uvek na njivi u samoj fazi proizvodnje, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka.

08.07.2024

11:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija