• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

13:19

Oštra kazna! Španac zbog skandala izbačen iz fudbala na 3 godine

EPAIMAGES

Fudbal

Oštra kazna! Španac zbog skandala izbačen iz fudbala na 3 godine

Podeli vest

Nekadašnji predsednik Fudbalske asocijacije Španije Luis Rubiales suspendovan je iz fudbala na tri godine, potvrdila je FIFA

Luis Rubiales je napravio veliki skandal nakon finalne utakmice na Mundijalu za žene. Posle dodele medalja poljubio je u usta igračicu španskog nacionalnog tima Jenifer Hermoso, nakon čega je krenula lavina komentara širom sveta.

Hermoso se nakon incidenta oglasila i pozvala sve čelnike da reaguju, a FIFA je osnovala tročlano disciplinsko veće koje se bavilo ovim slučajem.

- Videli smo nešto sasvim prirodno i normalno, ali je to izazvalo buru u javnosti, ljudi su povređeni i sada moram da se izvinim - rekao je Rubijales dok je postupak još uvek bio u toku.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Svetska kuća fudbala ustanovila je da je Rubiales napravio disciplinski prekršaj kada je u slavlju posle titule šampiona sveta poljubio fudbalerku. To nije sve, uhvatio se za testise dok je proslavljao pobedu nad Engleskom, a igračicu Ateneu del Kastiljo nosio je na ramenima.

 

Foto: profimedia

 

 

Rubiales ima rok od deset dana da od FIFA zatraži obrazloženje donete odluke, a može i da uloži žalbu Apelacionom komitetu FIFA.

On je 10. septembra podneo ostavku na mesto prvog čoveka španskog fudbala, ali i na mesto potpredsednika UEFA.  Još je pod krivičnom istragom u Španiji i negira da je uradio išta pogrešno.

 

 

Španac je posle skandala tvrdio da je igračici to bilo sasvim okej.

- Skoro smo pali. Zagrlili smo se i ja sam rekao da zaboravi onaj penal, da je bila odlična. Rekla mi je da sam "lud", a ja sam je upitao za poljubac i samo je rekla "okej" - pravdao se Rubiales.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija