• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

22:52

Kralj je ponovo na tronu! Mesi osmi put osvojio "Zlatnu loptu"

AP PHOTO

Fudbal

Kralj je ponovo na tronu! Mesi osmi put osvojio "Zlatnu loptu"

Podeli vest

Argentinski fudbaler Lionel Mesi osvojio je "Zlatnu loptu" namenjenu najboljem igraču planete za sezonu 2022/2023.

"Frans fudbal" je na ceremoniji u Parizu po 67. put u istoriji dodelio prestižno priznanje, a po rekordni osmi put pripalo je napadaču Intera iz Majamija. Mesi je prethodno izabran za najboljeg igrača 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019. i 2021. godine. Argentinski čarobnjak tako je iza sebe ostavio daleko svog velikog rivala Kristijana Ronalda, koji ima pet "Zlatnih lopti".

Mesi je očekivano izabran za najboljeg fudbalera, pošto je prošle godine predvodio reprezentaciju Argentine do prve istorijske titule na Svetskom prvenstvu u Kataru. 

Foto: AP PHOTO

Mesi sa sinovima i Dejvidom Bekamom

Inače, sjajni napadač je u konkurenciji za "Zlatnu loptu" pobedio Norvežanina Erlinga Holanda, kome nisu bile dovoljne ni tri titule sa Mančester sitijem da završi na tron. Treće mesto u glasanju zauzeo je Mesijev bivši saigrač iz Pariz Sen Žermena Kilijana Mbapea, zatim sledi dvojac iz Sitija Kevin De Brujne i Rodri. Na šestom mestu je Brazilac Vinisijus Žunior, a u prvih deset našli su se i Alvarez, Osimen, Bernanrdo Silva i Modrić.

Prošlogodišnji osvajač "Zlatne lopte" Karim Benzema u konačnom plasmanu zauzeo je tek 16. mesto. 

Inače, Mesi je prilikom dolaska na svečanu ceremoniju u Parizu stigao kratko i da proćaska sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. Argentinac i Srbin su se tom prilikom srdačno pozdravili i zagrlili. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija