• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2023

18:23

FSS u akciji protiv raka dojke: Fudbalerke poslale jaku poruku

fss.rs

Fudbal

FSS u akciji protiv raka dojke: Fudbalerke poslale jaku poruku

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije priključio je akciji protiv raka dojke, a specijlano za tu priliku dizajnirane su kopačke za jednu od naših najboljih fudbalerki Jovanu Damnjanović, koje će biti stavljene na humanitarnu aukciju.

Novembra je mesec kada se na različite načine obeležava borba protiv ove opake, maligne bolesti. Tako je Savez rešio da stane uz sve žene koje se bore, ali i napomene zdrave da redovno idu na preventivne preglede.

Tim povodom članice A reprezentacija Srbije i Poljske, koje u u Staroj Pazovi igrače meč Lige nacija, izašle su na teren noseći specijalno dizajnirane šalove, sa sloganom "Pobedimo zajedno". Akciju je podržala i potpredsednica Saveza Sandra Sremčević. 

Sa istim ciljem, reprezentativka i fudbalerka Bajerna Jovana Damnjanović, istrčala je na zagrevanje u specijalno dizajniranim patikama, koje će se naći na humanitarnoj aukciji.

Foto: fss.rs

 

Mnogi klubovi širom planete učestvovali su u ovoj akciji, pa je tako nekoliko njih igralo u dresovima karakterističe roze bije. Fudbaleri Crvene zvezde takođe su se fotografisali u garnituri specijalno napravljenoj u ove svrhe.

U Srbiji od raka dojke oboli svake godine blizu 5.000 žena, a umre oko 1.700, što je poražavajući podatak. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Očevi blistali, a sinovi? Njihovi naslednici su dobijali pozive selektora Srbije!
Fudbal

Očevi blistali, a sinovi? Njihovi naslednici su dobijali pozive selektora Srbije!

Neke ljubitelje fudbala iznenadila je vest da je Filip Stanković (21), sin proslavljenog srpskog igrača Dejana Stankovića, dobio poziv selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija za predstojeće mečeve sa Belgijom i Bugarskom. Naslednik trenera Ferencvaroša se na ovaj način pridružio malobrojnim igračima koji su krenuli očevim stopama i poput njih zavredili poziv u nacionalni tim.

01.11.2023

13:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija