• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

17:09

Problemi u raju: Albancii zaratili sa Džakom!

EPAImages

Fudbal

Problemi u raju: Albancii zaratili sa Džakom!

Podeli vest

Kapiten reprezentacije u ratu sa selektorom Jakinom.

Kroz čitavu karijeru Granit Džaka mnogo više pažnje privlači svojim ponašanjem nego dobrim igrama. Na dva meča protiv Srbije pokazao je mržnju prema našem narodu, a sada je napravio i skandal u "svojoj" reprezentaciji Švajcarske. 

Naime, fudbaler albanskih korena ušao je u otvoreni sukob sa selektorom Muratom Jakinom nakon meča protiv tzv. Kosova koja je završena rezultatom 2:2. Švajcarci su bili besni budući da je Džaka komično reagovao prilikom izjednačujućeg gola južne srpske pokrajine nakon čega je bivši kapiten Arsenala prozivao selektora i njegove treninge. 

Da Džaka nije u pravu potvrđuju reči njegovih zemljaka - Blerima Džemailija i Admira Mehmedija. Bivši reprezentativci Švajcarske, takoše poreklom Albanci sa Kosova, optužili su i okrivili Granita Džaku za nepoštovanje selektora. 

- Problem je u ovom trenutku što se borba za vlast vodi u javnosti. Definitivno se između njih dvojice dogodilo nešto što mi ne znamo. Sad će opet da se sretnu njih dvojica i verovatno će se sve vrlo brzo zapaliti - rekao je bivši reprezentativac Blerim Džemaili u programu „Hajmšpil“.

Foto: EPAImages

 

Švajcarcima situacija uoči kraja kvalifikacija nije zavidna, a Admir Mehmedi dodaje da sukob kapitena i selektora ne može da pomogne već samo da dodatno oteža poziciju reprezentacije pred kraj ciklusa. 

- Sve je počelo Granitovim intervjuom. Kao kapitenu, nije vam dozvoljeno da dajete ovakav intervju, posebno ne u tako osetljivom trenutku. Čak i ako se sve desilo pet minuta nakon utakmice - prenosi reči Mehmedija švajcarski "Blik".

Podsećamo, da Švajcarska nije država za koju se bori, već je reč o ličnim interesima, videlo se na Mundijalu u Rusiji, a potom i Kataru. Tada je Džaka u tandemu sa Đerdanom Šaćirijem provocirao srpske reprezentativce, ali ih Švajcarci za to nikada nisu osudili. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija