• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2023

10:43

Nemcima u glavi tunel na "Marakani"! Put kojim se silazi u pakao

Reuters

Fudbal

Nemcima u glavi tunel na "Marakani"! Put kojim se silazi u pakao

Podeli vest

David Raum odigrao je jednu od najboljih utakmica u sezoni u pobedi Lajpciga protiv Crvene zvezde (3:1), a trijumfom i u Beogradu Nemci bi otvorio vrata osmine finala Lige šampiona.

Zvezda u utorak od 21 čas na "Marakani" dočekuje Nemce (RTS1, Arena Premium1).  Lajpcig je u prva tri kola ostvario očekivane pobede protiv Jang Bojsa (3:1) i Zvezde (3:1), uz poraz od Mančester sitija (3:1).

Međutim, imaju dva poraza u nizu u Bundesligi od Majnca (2:0) i Volfsburga (1:0), a Ram je svestan da ih u Beogradu čeka drugačija utakmica nego pre dve nedelje. 

- U Lajpicu smo odigrali dobru utakmicu, zasluženo smo pobedili. Ali, U beohgradu nas čeka drugačija atmosfera, moraćemo da igramo drugačije - rekao je Raum za nemačke medije. 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Čuveni tunel na "Marakani" Raum je pre dolaska u Beograd video samo na video snimcima.

- Bilo je impresivno samo proći kroz prazan tunel. Pred navijačima će biti sasvim drugačija priča. 

Pre nekoliko godina, pre meča Zvezde i Napolija, italijanska Gazeta je tunel na "Marakani" opisao kao put za pakao: "Izlaz iz svlačionica izgleda kao savim običan, nalik onom u osnovnim školama. A onda sa desne strane čujete buku i ugledate tunel u koji morate da uđete i iz kojeg dopire buka. I počnete da brinete... Prvi utisak o tunelu je njegova dužina. Ne vidi mu se kraj! Drugi utisak je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao. Mislili smo da je to samo metaforički. Ali ne! Stvarno tako izgleda kada se spuštate tunelom... Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to prvi deo. Jer kada pomislite da ste stigli do kraja, kada vidite svetla i čujete buku, niste. Četiri stepenika levo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži...- Ulazite u poslednja 33 koraka, a iznad glave dopire buka sa tribine sa najvatrenijim navijačima. Čovek se zapita kako da igra u tom ambijentu. Svetlost koju vidite u poslednijh 15 koraka, nije nimalo umirujuća... - opisao je novinar tada.

 

 

Nada se fudbaler Zvezdinog rivala da će posle dva poraza u šampionatu Nemačke protiv crveno-belih trijumfom preokrenuti sezonu. 

- Provodimo mnogo vremena zajedno, razgovaramo i rešavamo probleme zajedno. Sad imamo priliku da preokrenemo stvari i napravimo veliki korak prema osmini finala, što nam je cilj - poručio je fudbaler Lajpciga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija