• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

07:00

Ovo su najveći promašaji u istoriji Premijer lige! Ronaldo, Aguero, Tores i Sterling umeli su da pogreše (VIDEO)

EPAImages

Fudbal

Ovo su najveći promašaji u istoriji Premijer lige! Ronaldo, Aguero, Tores i Sterling umeli su da pogreše (VIDEO)

Podeli vest

Liverpul ima najviše predstavnika na listi...

Već decenijama Premijer liga važi za elitno fudbalsko takmičenje. Konkurencija je ogromna zbog čega najveće svetske zvezde dolaze da se igraju baš na Ostrvu, ali nije svako uspeo da se snađe u takvim okolnostima. Veliki pritisak ostavlja traga i samo ko uspe da se nosi sa istim - napravi uspeh. 

Postoji ona stara poslovica da se dobar glas čuje daleko, a loš još duže... Tako je i u fudbalu. Veličanstveni potez dugo godina ostane upamćen, ali promašaji se nikada ne zaborave. Zbog toga je portal "Give Me Sport" objavio listu od 10 najvećih promašaja u istoriji Premijer lige. Među njima je i jedan "svež" - Darvin Nunjez koji je na meču Liverpula i Lutona uspeo da promaši prazan gol iz peterca...

Zanimljivo je da na listi dominiraju najveća fudbalska imena koja su ikada igrala u Premijer ligi - Kristijano Ronaldo, Serhio Aguero, Fernando Tores, Robi Fauler samo su od nekih fudbalera koji su svojim golovima doneli mnogo radosti, ali promašajima ostali zauvek upamćeni. 

10. Roni Rozendal, Aston Vila - Liverpul (1992. godina)

Budući da Premijer liga pod tim imenom postoji tek nešto više od tri decenije, na listi se nalazi promašaj nastao tek nekoliko meseci nakon što je takmičenje formirano. Reč je o Roniju Rozendalu, bivšem napadaču Liverpula koji je uspeo da promaši nemoguće...

Rozendal je obišao golmana Aston Vile Najdžela Spinku, na desetak metara od gola ostao potpuno sam, a onda pogodio prečku. 

9. Darvin Nunjez, Luton - Liverpul (2023. godina)

Utisak je da najveći broj predstavnika, na nesreću svih "redsa", ima baš Liverpul. I deveto mesto pripada fudbaleru koji je branio ili brani boje velikana sa "Enfilda", a o njemu smo već pričali - Darvin Nunjez. 

U 69. minutu pri rezultatu 0:0 Mohamed Salah je glavom "kao na tacni" proigrao Nunjeza, ali je Urugvajac gađao daleko preko gola. Na kraju su "redsi" jedva izvuklu bod na gostovanju protiv poslednjeplasirane ekipe Premijer lige. 

8. Robi Fauler, Liverpul - Notingem Forest (1994. godina) 

I evo ga još jedan bivši fudbaler Liverpula... Važi Robi Fauler za jednu od najvećih legendi u istoriji kluba, ali ni on nije bezgrešan. Nekadašnji engleski reprezentativac je 1994. godine na meču protiv Notingem Foresta imao "zicer" nakon što mu se lopta odbila na nogu, no, verovatno prvi i poslednji put on to nije iskoristio. 

Reč je o čoveku koji je u dresu Liverpula postigao čak 183 gola! 

7. Nvankvo Kanu, Vest Bromvič Albion - Midlzbro (2004. godina)

Važi Nvankvo Kanu za jednog od najboljih Afrikanaca koji su nastupali u Premijer ligi, ostavio je dubok trag u Arsenalu i kada je u finišu karijere otišao u Vest Brom predstavljen je kao veliko pojačanje. Nažalost, u novoj sredini se nije snašao pa ga navijače pamte po promašaju iz 2004. godine kada je loptu poslao pravo u oblake. 

6. Dele Ali, Stouk siti - Totenhem  (2016. godina)

Kada je kao tinejdžer iz MK Donsa došao u Totenhem Dele Ali oduševio je čitav svet svojom tehnikom. Mnogi su mislili da se radi o mladiću koji će "pevcim" napokon doneti neki trofej, igrao je sjajno, a onda potpuno nestao. Njegova karijera već godinama ide silaznom putanjom, prošle sezone igrao je u Bešiktašu, ove godine ima epizodnu ulogu u Evertonu i pravo je pitanje da li će se ikada vratiti na stari nivo. 

Ali... I u najboljoj formi Ali je umeo da pogreši što je pokazao 2016. godine na meču protiv Stouk sitija. Vezista Totenhema obišao je tada golmana domaćih Šei Givena, ostao sam pred praznim golom i pogodio - stativu. 

5. Rahim Sterling, Barnli - Mančester siti (2018. godina)

Sterlingovo prisustvo na listi najvećih promašaja ne čudi budući da je često engleski reprezentativac umeo da se obruka pred golom rivala. Uprkos tome, as Čelsija važi za jednog od najboljih fudbalera današnjice što već godinama pokazuje, a 2018. kada je branio boje Mančester sitija užasno je reagovao pred golom Barnlija. 

Čitav posao odradio je Kajl Voker, lopta je stigla do Sterlinga koji je trebao samo da postavi nogu i loptu skrene u gol, ali nije uspeo. 

4. Kristijano Ronaldo, Šefild junajted - Mančester junajted (2006. godina)

O igrama Kristijana Ronalda u drugom mandatu u dresu Mančester junajteda nećemo pričati. Nije to bio pravi Portugalac i jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Ipak, kada je nastupao za "crvene đavole" pod trenerskom palicom Aleksa Fergusona, Ronaldo je najavio velike stvari, ali je se pamti i njegova blamaža na "Bramal lejnu" protiv Šefilda. 

Rajan Gigs je uposlio Ronalda, Portugalac je ostao potpuno sam u kaznenom prostoru, trebao je samo da gurne loptu u mrežu, a ona je završila daleko iznad gola. Atipično za čoveka kog smatraju najboljim strelcem u istoriji fudbala. 

3. Serhio Aguero, Mančester siti - Čelsi (2019. godina) 

Najveća legenda Mančester sitija je bez dileme Sergio Aguero. Zbog toga je Argentinac ispred "Etihada" dobio i spomenik, ali je, iako u očima "građana" bezgrešni Aguero, umeo da promaši. 

Radi se o čoveku sa izraženim golgeterskim instikntom koji je Mančester sitiju doneo prvu titulu Premijer lige. Nažalost, povrede su ga sprečile da ostavi još dublji trag na Ostrvu, a nakon one koja ga je mučila 2019. - nikada nije bio isti. Na meču protiv Čelsija, iste godine, Aguero je postigao het-trik, ali se to slabo pamti u odnosu na njegov komičan promašaj. 

2. Met Riči, Barnli - Njukasl junajted (2018. godina)

2018. godine Barnli je u derbiju začelja dočekao Njukasl, navijači "svraka" počeli su da slave gol u finišu prvog poluvremena nakon što je Met Riči iz peterca zatresao mrežu, ali se vrlo brzo slavlje pretvorilo u muk. Engleski fudbaler uspeo je da promaši prazan gol i zatrese spoljni deo mreže. 

1. Fernando Tores, Mančester junajted - Čelsi (2011. godina)

Dok je nastupao za Liverpul - Fernando Tores je važio za jednog od najboljih napadača sveta. U transferu teškom 60ak miliona evra otišao je u Čelsi i, verovatno, uništio svoju karijeru. Nije Španac umeo da se nosi sa pritiskom, a potvrda toga desila se 2011. godine kada je Tores "izveo" najveći promašaj u istoriji Premijer lige. 

Fernando Tores je sve uradio bez greške, izašao sam pred golmana Davida De Heu, uspeo i njega da obiđe, a onda umesto da loptu dokotrlja do gola, on je poslao daleko pored stative. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija