• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2023

19:32

Drulović okupio "orliće" - sve puca od optimizma u taboru Srbije! (FOTO)

FSS

Fudbal

Drulović okupio "orliće" - sve puca od optimizma u taboru Srbije! (FOTO)

Podeli vest

Mlada reprezentacija na novom početku, slede mečevi sa Englezima i Luksemburgom.

Doživela je mlada reprezentacija Srbije debakl protiv Engleske tokom oktobarskih kvalifikacija zbog čega je Savez ekspresno reagovao i smenio selektora Dušana Đorđevića. Na njegovo mesto stigao je Ljubinko Drulović, a legendarni srpski fudbaler odmah je prionuo na posao. 

"Orlići" su se danas okupili u Novom Sadu gde su započeli pripreme pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mladu reprezentaciju do kraja godine očekuju dva meča, prvi protiv Engleske 18. novembra od 17 časova na "TSC Areni", tri dana kasnije rival će biti Luksemburg u Staroj Pazovi. 

Cilj u taboru Srbije pred nastavak kvalifikacija je jasan, plan je da se "orlići" plasiraju na Evropsko prvenstvo, a selektor Drulović ne krije optimizam pred mečeve sa Engleskom i Luksemburgom.

Foto: FSS

 

- Nadam se da ćemo biti uspešni. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio da budem selektor mlade reprezentacije, nakon rada u A selekciji, gde sam bio asistent selektora Dragana Stojkovića. Očekuje nas zahtevan posao, s obzirom da se nalazimo u teškoj grupi, ali verujem u naš rad, u kvalitet igrača koje imamo i da ćemo napraviti dobre rezultate, koji su u interesu srpskog fudbala - rekao je Drulović, a potom nastavio. 

- Dosta igrača poznajem, s obzirom na iskustvo u A selekciji. Ima i onih koje ću tek upoznati, ali ubeđen sam da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo svi dati svoj maksimum. Od njih se očekuje pozitivan odgovor, da odgovore zahtevima jednog reprezentativca Srbije. Samo osvajanjem bodova možemo ostvariti ciljeve, a oni su jasni – plasman na Evropsko prvenstvo 2025. Bilo bi to jedno lepo iskustvo za sve nas, da pokažemo svoj timski i individualni kvalitet, jer srpski fudbal to zaslužuje! Naravno, želimo da napravimo nešto veliko i za karijere ovih momaka ovde. Svi oni su potencijalno budući A reprezentativci i naša dužnost je da ih kroz kvalitetan rad približimo A reprezentaciji.

Foto: FSS

 

 

U taboru reprezentacije je nakon nekog vremena ponovo i Nikola Petković. Zrenjaninski biser svoju karijeru gradi u MLS ligi, a dobrim igrama u dresu Šarlota. 

- Osećaj je prelep. Iskreno jedva sam čekao da dođem. Drago mi je što sam ovde sa momcima i što sam deo ekipe. Nadam se da će atmosfera ostati na ovakvom dobrom nivou. Imamo dobar tim i nadam se da možemo da ostvarimo dve pobede u novembru. Značiće mi rad sa novim selektorom, koji je već pokazao da zna kako da vodi ekipu do Evropskog prvenstva u prošlosti. Ne sumnjam da će nam sve to dosta pomoći, na nama, igračima, jeste da prihvatimo zahteve na pravi način i damo sve od sebe - dodao je Petković. 

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga i direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić posetili su selektora Ljubinka Drulovića i njegove izabranike na okupljanju i pružili im podršku pred nastavak kvalifikacija i pomenute mečeve protiv Engleske i Luksemburga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija