• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

05:55

Ustaški simboli na tribinama! Skandalozan transparent u Mostaru!

printscreen

Fudbal

Ustaški simboli na tribinama! Skandalozan transparent u Mostaru!

Podeli vest

Gorelo je u mostarskom derbiju! Utakmici između Veleža i Zrinjskog prekinuta je u nekoliko navrata zbog incideneta na tribinama i sramnih poruka navijača.

Prvo se u finišu prvog poluvremena, u 37. minutu, na tribinama pojavio skandalozan transparent, zbog kojeg je sudija momentalno prekinuo meč.

Na ogradi gde su bili navijači Veleža bio je transparent sa simbolima nacista, kukasti krst, ustaša - U i Davidova zvezda. To nije sve, na kraju je oslikan muški polni organ kao zbir ova tri simbola. Nije moglo da prođe bez političkih poruka i podsećanja na ratna dešavanja iz devedesetih godina.

 

Foto: printscreen/Arena TV

 

 

Pristalice Veleža želele su ovom porukom da suparnike, navijače Zrinjskog prikažu kao nacistički i ustaški nastrojene, koje sada podržavaju Izrael u ratu protiv Hamasa.

Posle toga je utakmica prekinuta jer su se navijači Zrinjskog potukli sa policijom i na teren su ubacivali baklje i kamenje, a meč je nastavljen nakon što su se strasti smirile, a sa tribina uklonjena skandalozna poruka. 

 

Veležu je put do velike pobede trasirao Nermin Haskić u 42. minutu, da bi goste u potpunosti dotukao Giorgi Gulijašvili u 53. i 79. minutu.  Velež naneo težak udarac gradskom rivalu, koji inače igra u Ligi konferencija ove sezone.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija