• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2023

15:12

Moramo stisnuti zube! Bugarski selektor: Srpski fudbaleri su svetska klasa

EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Fudbal

Moramo stisnuti zube! Bugarski selektor: Srpski fudbaleri su svetska klasa

Podeli vest

Selektor Bugarske Ilijan Ilijev pred meč sa Srbijom je izjavio da njegov tim mora da stisne zube i pokaže karakter.

Pre svega, selektor Bugarske komentarisao je haos u Sofiji. Naime, posle utakmice Bugarske i Mađarske, bugarski navijači su protestovali, a zatim je nastao opšti haos u kom je povređeno 12 ljudi.

- Stvari nisu dobre ni za koga ko je povezan sa bugarskim fudbalom. U četvrtak je jedino dobro što smo pokazali prvi korak - da pokažemo karakter. Ono što su momci pokazali je moglo da dobije bolji odgovor da nije bilo stvari koje su se desile van stadiona. Znali smo da će biti mirnog protesta, ali stvari su se promenile. Izvinjavamo se zbog onoga što se desilo - počeo je Iliev.

Što se tiče reprezentacije Srbije, Ilijev nema dilemu, po njegovom mišljenju reč je o fudbalerima svetske klase.

- Srbija ima fudbalere svetske klase, ne govorim to samo iz poštovanja prema Srbiji. Želimo da pokažemo da smo živi, da pokažemo da ima na čemu da stojimo - ono što smo na momente pokazivali protiv Mađarske. U takvim utakmicama naš tim može da raste. Možemo stisnuti zube, pokazati karakter. Nadam se da će tako biti i sutra - ističe on.

Novi selektor reprezentacije Bugarske je potom pričao o očekivanjima u budućnosti.

- Svakako nije lepo da ekipa bude godinu dana bez pobede, sutra ćemo pokušati kao protiv Mađarske, ali opet idemo protiv Srbije, koja ima igrače svetske klase. Igrali smo u četvrtak, Srbija u sredu kontrolnu, oni su igrali sa dosta rezervi. Moramo da pristupimo izmenama ili samo neophodnim promenama i da se rotiramo kako igra napreduje. Još nismo izabrali. Za dva dana ne možemo da ih podignemo fizički – stvar je njihovog rada u klubovima ili kakvi su profesionalci - kaže Ilijev.

Za kraj, ponovo je govorio o  haosu koji su izazvali navijači tokom protesta u Sofiji.

- Sva pitanja "ako" su spekulacije. Da li bih počeo utakmicu da sam znao šta se dešava van stadiona u četvrtak. Mogu da odgovorim na način koji se dopada mnogima, ali „ako“ podrazumeva mnogo spekulacije - zaključio je Ilijan Iliev u Leskovcu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bugari stigli u Leskovac (FOTO)
Fudbal

Bugari stigli u Leskovac (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Bugarske stigla je u Leskovac kako bi protiv Srbije odigrala utakmicu poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (nedelja 15.00).

18.11.2023

14:00

sledeća vest

Vesti

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"
Društvo

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"

Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji, Vladica Stanković, golim rukama hvata ove gmizavce, a njegovi snimci svake godine iznova nas iznenade. Nakon što je dečaka (4) ujela zmija otrovnica u Leskovcu, dok se igrao blizu kuće, mnogi su se zapitali da li zaista treba da se zabrinemo. Vladica Stanković otkrio je da je ova sezona udarna za njega, a snimci koje nam je poslao dokazuju koliko posla ima.

08.07.2024

10:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija