• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2023

15:10

Ne bi mi bili mi da nismo zakuvali! Junak Srbije: Voleo bih Hrvate i Mađare na EURU!

Starsportphoto

Fudbal

Ne bi mi bili mi da nismo zakuvali! Junak Srbije: Voleo bih Hrvate i Mađare na EURU!

Podeli vest

Strelac gola za izjednačenje u remiju sa Bugarima, poručuje da su svi u taboru "orlova" svesni da reprezentacija mora mnogo bolje i ističe da imamo dovoljno vremena do Evropskog prvenstva da popravimo igru.

Trebalo je da dobijemo Bugare, zaboravili smo koncentraciju u svlačionici na pauzi, ali glavni cilj je ostvaren i siguran sam da ćemo u Nemačkoj pokazati da vredimo mnogo, poručuje za Informer štoper "orlova" Srđan Babić (27)!

Defanzivac Spartaka iz Moskve je u nedelju postigao drugi gol za naš nacionalni tim u remiju sa Bugarskom (2:2), oberučki je zgrabio ukazanu šansu selektora Dragana Stojkovića i bio jedan od najzaslužnijih što je izbegnuta katastrofa u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Uspela je Srbija da izbori plasman na kontinentalnu smotru nakon 24 godine, ali je igra reprezentacije bila zabrinjavajuća i nije ulila nadu navijačima da mogu da se nadaju boljitku u Nemačkoj naredne godine. 

Foto: Tanjug

 

 

 

Pritisak je učinio svoje

Babić je u nedelju doneo remi našem timu pogotkom glavom u 82. minutu i overio plasman na EURO. Nije bilo lako, jer su Crnogorci vodili u Budimpešti u jednom periodu, ali je pao ogroman teret sa leđa Piksijevih izabranika kada su ispustili prednost u Mađarskoj. Srećom, neizvesnost je trajala vrlo kratko.

 

Prema rečima strelca drugog gola za Srbiju, naša selekcija je sama zakuvala situaciju.

- Pre meča smo znali da neće biti lako. Ušli smo u utakmicu da dobijemo i učinili smo sve kako treba. Dominirali smo, ređali šanse, ali se ispostavilo da 1:0 u prvom poluvremenu nije bilo dovoljno. Osećao se pritisak, ulog je bio veliki, 45 minuta nas je delilo od ispisivanja istorije i ispunjenja cilja. Najvažnije je da smo ga ostvarili - kaže Babić.

Svestan je stameni defanzivac koji je postigao prvenac u nacinalnom dresu šta je razlog izdanja koji nije zadovoljio ni igrače, ni navijače.

-  Iskreno, častili smo Bugare. Ostala nam je u nastavku koncentracija u svlačionici, a mi ne bi bili mi da nismo zakuvali. Nisam znao, nisam ni želeo ni da pitam šta rade Crnogorci, a ispostavilo se da nam je visio plasman na Evropsko prvenstvo. Činjenica je da Bugarska nije prešla pola u prvom delu susreta, a ono što se kasnije dogodilo ipravićemo do EURA, uveren sam -  dodaje Srđan.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Gol koji mnogo znači

Momak rođen u Banjaluci na najbolji način iskoristio je Stojkovićevu odluku da bude starter na meču u Leskovcu. 

- Hteo sam da opravdam poverenje selektora i trudio sam se da uzvratim na pravi način. Daleko je Nemačka, nikad se ne zna za koga će se šef opredeliti, ali ko god da bude na terenu siguran sam da će učiniti sve da reprezentacija pokaže u najboljem svetlu i da prođemo grupu - kaže nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

 
Možemo i sa Hrvatima

Definitivno je naša selekcija završila u poslednjem, četvrtom šeširu. Nije Srbija u zavidnoj situaciji, a postavlja se pitanje kako da verujemo da će naš nacionalni tim na elitnom takmičenju
da prođe grupu, ako se grčevito borio u onoj koja je daleko od evropske elite. 

- Mnogo će zavisiti od forme igrača, jer igra 11 momaka, a ne jedan. Posedujemo kvalitet, to je sigurno i važno je da imamo dovoljno vremena da analiziramo gde smo grešili i da ne dozvolimo da se to ponovi. Iskreno, niko se više ne seća Portugala i tih kvalifikacija, ali ne smemo da zaboravimo da smo izborili A diviziju Lige nacija i igru protiv Švedske, Norveške... - podseća Babić.

Foto: profimedia

 

 

Iako u prvi mah pouzdani defanzivac nije želeo da licitira imenima i otkrije koga bi želeo da izvučemo na žrebu, sistemom eliminacije iz svakog šešira izabrao je protivnika.

- Hm, kada je reč o najjačem protivniku, voleo bih Španiju. Dugo sam igrao u toj zemlji, imaju odličnu reprezentaciju, poznajem te momke i želeo bih da se sastanemo sa njima.

Malo se zamislio Babić kada je dobio pitanje da se opredeli za selekciju iz drugog šešira. 

- Možda ne bi bilo loše da odmerimo snage još jednom sa Mađarima, ali ovaj put na većoj pozornici i sa drugačijim ulogom. Kada je reč o Albaniji, ne bih imao ništa protiv ako razmišljamo fudbalski, ali je jasno da bi bilo mnogo naboja. Ne znam... možda bolje Mađarska.

Upitan je stameni štoper i za eventualni susret sa Hrvatskom, koja je u trećem šeširu.

- Što da ne, voleo bih da se sastanemo sa njima. Oni su poslednjih godina u samom vrhu svetskog fudbala, pokazali su da imaju dobar tim. Ne bih se bunio da nas žreb spoji.

 

Da se ne ponovi Kamerun

Možda su ljubitelji fudbala u Srbiji počeli da zaboravljaju Portugal, ali i dalje osećaju gorčinu zbog meča sa Kamerunom na Mundijalu (3:3) i činjenice da smo dva puta poraženi od Mađara u ovim kvalifikacijama (1:2, 2:1) i da imamo samo dva boda od mogućih šest protiv Bugara (1:1, 2:2).

- Naravno da ne želimo da nam se ponovi izdanje protiv Kameruna, niti neki mečevi iz ovih kvalifikacija. Verujte, ovaj tim može mnogo. Do juna imamo sasvim dovoljno vremena da ispravimo sve što nije bilo dobro, samo da svi budemo zdravi i u formi i verujem u drugu rundu takmičenja - zaključuje Srđan Babić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!
Politika

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!

Čitajući kojekakve budalaštine koje udarna Đilasova pesnica i fantom koji je pored grada u kome živi menjao čak i ime pa se danas zove Borko izjavljuje prosto se, samo od sebe, nameće pitanje - da li on zaista smatra građane Srbije ludim i glupim?

21.06.2024

18:10

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51