• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2023

06:14

Haos, razbijene glave, užasne scene, Mesi povlačio ekipu, pa Argentina nokautirala Brazil (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

Haos, razbijene glave, užasne scene, Mesi povlačio ekipu, pa Argentina nokautirala Brazil (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Argentine pobedili su najvećeg rivala ekipu Brazila, minimalnim rezultatom 1:0 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu pogotkom Nikolasa Otamendija.

Međutim, zbog haosa na tribinama meč je kasnio pola sata. Policija je krenula pendrecima na navijače Argentine, pa su se umešali fudbaleri, pre svih golman Martinez, koji je umalo ušao u sukob sa policijom pokušavajući da spreči okršaj sa navijačima.

Kapiten Lionel Mesi izveo je ekipu sa terena, fudbaleri Argentine povukli su se u svlačionicu, ali je na sreću, pošto se situacija smirila, utakmica nastavljena, a gosti su se ipak radovali na kraju.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Zapaljiva atmosfera se sa tribina prenela na teren. Nikome posle svega što je prethodilo utakmici nije bilo do fudbala. Videli smo veliku borbu na terenu i startove na ivic isključenja, ali je izostao spektakl. Najbolji pokušaj viđen je u 45. minutu kada je udarac Gabrijela Martinelija izblokiran. U drugom delu utakmice je blagu inicijativu imao Brazil, koji je opet pripretio preko Martinelija u 58. minutu, ali je njegov udarac odbranio Emilijano Martinez. Samo pet minuta kasnije usledio je  šok. Đovani Lo Selso je uputio centaršut posle kornera, pronašao Nikolasa Otamendija, a on glavom savladao Edersona i tako, ispostaviće se, postavio konačan rezultat. ž

Očekivano, nije mogla utakmica da prođe bez crvenih kartona. Žoelinton je dobio direktan crveni karton zbog "nasilničkog ponašanja". Ali, Mesija i ekipa ne kraju su slavili 1:0 u kvalifikacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo. Najslađa pobeda protiv najvećeg rivala.

 

 

 

Inače, do ovog meča Brazil je bio bez poraza kod kuće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Odigrao je na svom terenu 64 utakmice i samo 13 puta remizirao, uz čak 51 pobedu. "Selesao" je nastavio loš niz, pa je četvrti put uzastopno ostao bez slavlja uz tri poraza, pošto su prethodno Urugvaj i Kolumbija uzimali ceo plen.  Argentina se oporavila od duela sa Urugvajem i došla do čak 15 bodova.  Ovom pobedom Argentina se vratila na vrh tabele.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija