• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2023

11:40

Oglasio se Samardžićev agent! Pričao o EP i njegovom statusu u reprezentaciji

Starsportphoto

Fudbal

Oglasio se Samardžićev agent! Pričao o EP i njegovom statusu u reprezentaciji

Podeli vest

Mladi srpski fudbaler nije puno igrao tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Očekivali su i srpski navijači da će malo više na terenu gledati Lazara Samardžića (21), ali je njegov agent Karsten Rikart sada otkrio da se on još uklapa u novi sistem, taktiku, saigrače i stil igre.

Momak koji je rođen u Berlinu, prošao je sve mlađe selekcije Nemačke, ali je odlučio da ipak obuče dres seniorske reprezentacije Srbije. Bio je konstantan na spisku selektora Dragana Stojkovića u tek završenom ciklusu, a Piksi je više puta naglasio da u njemu vidi budućeg nosioca igre i adekvatnog naslednika kapitena Dušana Tadića.

Ukoliko sve bude u redu, odlični vezista će verovatno imati priliku da 2024. ponovo igra u zemlji u kojoj je rođen, ovog puta na EP i kao član "orlova".

- Evropsko prvenstvo će predstavljati ogroman događaj za Lazara i njegovu porodicu. Posebno jer se igra u Nemačkoj, gde je rođen i odrastao. Veliki turnir poput ovoga je uvek bio njegov san i zato je izabrao da nastupa za Srbiju. Iako do sada nije imao veliku minutažu u reprezentaciji, polako se adaptira se na tim, taktiku i stil igre. Veruje i on da će dobiti veću šansu na leto. Siguran sam da će mu to pomoći da se razvije kao igrač i osoba. Već je proveo značajno vreme sa iskusnijim igračima, koji su osvajali trofeje i sigurno će mu i oni pomoći da napreduje. Sada samo treba da nastavi sa dobrim partijama u klubu - rekao je Rikart za italijanske medije.

Foto: ATA Images

 

Letos je Samardžić bio jedna od zvezda prelaznog roka na Apeninima. Želeo ga je Inter u svojim redovima, sve je praktično bilo dogovoreno, ali je transfer ipak propao u poslednji čas.

Tako je sjajni ofanzivac ostao u Udinama, a ove sezone je na 12 utakmica postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

- On je, pre svega, veliki profesionalac. Naravno da je bio razočaran onim što se desilo sa Interom. Ko ne bi? Ali to na kraju nije imalo uticaja na njega. Ima 21 godinu i ovo sigurno nije bila poslednja šansa. Sada je to sve prošlost, odmah je prebacio fokus na Udineze i kao što svi vide, opet dokazuje vrednost. Još jedna sezona na "Friuliju" će mu biti od koristi za karijeru - smatra Rikart.

Foto: EPA Images

 

U poslednje vreme se sve više pominje interesovanje Juventusa za bivšeg člana Herte i Lajpciga. Aktuelni sportski direktor "stare dame" Kristijano Đuntoli želeo je Samardžića i dok je istu funkciju obavljao u Napoliju.

- Ne bih komentarisao te glasine. Očigledno, Juve je veliki klub sa bogatom tradicijom. Lazar ima važeći ugovor do 2026. godine. Najvažnije je da razmisli gde mu se pruža najbolja prilika za napredak i koji koraci će mu najviše koristiti za karijeru. Trenutno je to Udineze. Srećan je tamo. Iako je spreman za naredni korak, ne treba da žuri. I dalje je jedan od najinteresantnijih mladih igrača u Seriji A. Ukoliko se u budućnosti pojavi nešto što će mu pomoći i zadovoljiti sve strane, spremni smo na razgovor - poručio je Rikart.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija