• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

13:39

Problem! Hoće li Radonjića ovo koštati dresa reprezentacije Srbije?

epa/beta

Fudbal

Problem! Hoće li Radonjića ovo koštati dresa reprezentacije Srbije?

Podeli vest

Nemanja Radonjić je nestašni dečko srpskog fudbala sa epitetom fudbalskog znalca sa "problematičnom glavom", a hoće li ga nezgodna narav koštati odlaska na Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj trenutno zna samo selektor Dragan Stojković Piksi.

Fudbaler Torina Nemanja Radonjić nije bio u protokolu za meč koji je njegov tim igrao protiv Atalante u okviru 14. kola Serije A (3:0).

On je, prema navodima italijanskih medija, zbog nezalaganja prvo izbačen sa treninga, a onda i iz ekipe. Spekuliše se da će već u januarskom prelaznom roku biti prinuđen da pronađe novi klub.

Ta vest nikako ne može da raduje selektora Dragana Stojkovića Piksija na šest meseci pred Evropsko prvenstvo. Šef stručnog štaba "orlova" je više puta naglasio da su mu potrebni prvenstveno zdravi igrači, ali i fudbaleri koji su u formi. 

 

Foto: ap photo

 

 

Tako, recimo, na poslednja dva okupljanja reprezentacije nije bilo mesta za Luku Jovića, jer je u Milanu dobijao tek simboličnu minutažu, a dugo se čekalo na njegov prvi gol.

Ako Radonjić ostane bez angažmana ili pređe u klub gde će imati status kakav je imao Jović donedavno, onda je veliko pitanje hoće li za njega biti mesta u avionu za EURO. Uostalom, Piksi na EP može da vodi ukupno 23 člana, odnos 20 igrača i trojicu golmana, dok je, primera radi, delegacija u Kataru brojala 26 fudbalera.

 

Foto: Tanjug

 

 

Odigrao je Nemanja Radonjić u Seriji A ove sezone na 14 mečeva svega 358 minuta, a bljesnuo je samo sredinom septembra u duelu sa Salernitanom kada je bio dvostruki strelac u pobedi Torina (3:0). Još jednom je bio precizan i to u 3. kolu protiv Đenove i to je bilo sve što se njega tiče u dosadašnjem toku sezone.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Poslednji put je za klub iz Torina odigrao mizernih pet minuta 11. novembra protiv Monce, a na meču protiv Sasuola koji je odigran pre ovog susreta može se "pohvaliti" sa osam minuta na terenu.

Činjenica je da mu Piksi veruje više od Jurića, jer je protiv Bugara dobio "čak" 15 minuta, a protiv Belgije je bio starter i igrao do 70. minuta. Ipak, pitanje je koliko se može osloniti na nekada veliku nadu srpskog fudbala na takmičenju kakvo je Evropsko prvenstvo.

Debitovao je Radonjić 2017. godine za A tim Srbije portiv Južne Koreje na prijateljskom meču (1:1) dok je na klupi sedeo Mladen Krstajić. Imao je tada 21 godinu, a od tog trenutka odigrao je 44 utakmice u nacionalnom dresu i uspeo pet puta da zatrese mrežu protivnika.  

Te 2017. godine Nemanja je bio član Crvene zvezde, "delije" su ga obožavale, a na 28 utakmica dao je pet golova i igrao kao u transu. Bio je pokretač crveno-belih, a sjajne igre preporučile su ga Marseju u čijem dresu je na 63 mečeva zatresao mrežu osam puta. Vreme je od 2021. godine provodio na pozajmicama u Herti i Benfiki. U nemačkom klubu je na 12 mečeva postigao jedan pogodak, dok je u Portugalu odigrao šest mečeva i nije bio precizan. Na kraju je stigao na pozajmicu u Torino i tu se skrasio.

Prošle sezone odigrao je 28 mečeva, dva puta se upisao u strelce i asistirao isto toliko puta za 1464 minuta na terenu. 

 

Foto: Reuters

 

 

Kada je reč o nacinalnom timu i efikasnosti u njemu, dva puta je u dva meča 2019. godine bio precizan protiv Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO (1:3, 3:2), da bi u Ligi nacija postigao po gol protiv Mađarske (1:1), Rusije (5:0) i Slovenije (4:1).

Sada je sve na njemu. Mora Radonjić hitno da se uozbilji i uveri i trenera Torina i Dragana Stojkovića da u njemu još postoji "ono nešto" što je posedovao kada je kao klinac Partizana skrenuo pažnju velike Rome.

Mnogi fudbalski stručnjaci smatraju da je upravo njegovo ponašanje i neozbiljnost glavni razlog što nije napravio više u karijeri i možda još nije kasno da momak koji ima 27 godina iskoristi svoj pun potencijal.

 

Foto: Reuters

 

 

 

 

2017/18.

Klub: Crvena zvezda

Utakmica 28

Golova   5

Asistencija 8

Reprezentacija: 

Utaklmica: 5

Golova: 0

 

2018/19.

Klub: Olimpik Marsej

Utakmica 17

Golova   -

Asistencija -

Reprezentacija: 

utaklmica: 6

 golova: - 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

2019/20.

Klub: Olimpik Marsej

Utakmica 21

Golova  5

Asistencija 1

Reprezentacija:

utaklmica: 5 

 golova: 2

 

2020/21.

Klub: Olimpik Marsej

Utakmica  12

Golova  2

Asistencija 1

Reprezentacija:

utaklmica: 6

golova: 2

 

2020/21.

Klub: Herta

Utakmica  12

Golova  1

Asistencija 2

 

2021/22.

Klub: Olimpik Marsej

Utakmica  1

Golova  -

Asistencija - 1

Reprezentacija: 

Utakmica: 13

Golova: 1

 

2021/22.

Klub: Braga

Utakmica  6

Golova  - 

Asistencija -

Reprezentacija:

 

 

 

2022/23.

Klub: Torino

Utakmica 28

Golova     2

Asistencija 2

Reprezentacija:

utaklmica: 4

golova:

 

2023/24.

Klub: Torino

Utakmica 9

Golova     3

Asistencija  -

Reprezentacija: 

utaklmica: 5

golova: -

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija