• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.12.2023

11:31

Šokantno otkriće Faruka Hadžibegića: Radovan Karadžić nam je bio psihijatar! Spomenuo i Piksija!

EPA

Fudbal

Šokantno otkriće Faruka Hadžibegića: Radovan Karadžić nam je bio psihijatar! Spomenuo i Piksija!

Podeli vest

Legendarni reprezentativac Jugoslavije pričao o poznanstvu sa prvim predsednikom Republike Srpske.

Nekadašnji bosanski fudbaler i kapiten poslednje generacije jugoslovenskog nacionalnog tima, Faruk Hadžibegić (66), dao je šokantan intervju za hrvatske medije u kojem je otkrio da je bivši političar Radovan Karadžić (78) svojevremeno psihološki pripremao fudbalere Sarajeva!

Sve to dešavalo se pre početka rata devedesetih. Poznato je da je Karadžić po struci psihijatar, a Hadžibegić sada otkriva i kako su izgledale seanse fudbalskog kluba Sarajevo dok je Karadžić radio sa timom sa "Koševa".

Foto: EPA

 

 

- Karadžića je predsednik Sarajeva Svetozar Vujović angažovao da kao psihijatar radi sa nama fudbalerima. To su bile seanse, kako bi nas, kao, motivisao. Stalno je govorio o partiji, Titu, Sutjesci, Neretvi, a jedna od seansi bila je sa Titovim psom Reksom. Psom koji je spasio maršala na Tjentištu kad je pala bomba u blizini Vrhovnog štaba. Dok bi Karadžić to pričao, mi fudbaleri trebalo je da zaspimo u dvorani, da bi seansa uspela. Nama se, naravno, žurilo da igramo karte i uvek bi neko od nas posle nekoliko minuta zalajao. Onda bi Karadžić rekao: "Dobro, pas je zalajao, seansa je uspela, igrači su se probudili iz hipnoze" - otkriva Hadžibegić jednu od anegdota u intervjuu za "Večernji list".

Foto: AP/Photo

 

 

Ovaj legendarni as, koji je tokom trenerske karijere radio u brojnim zemljama i između ostalog, bio selektor Crne Gore i Bosne i Hercegovine, govorio je i o čuvenom Mundijalu 1990. godine i penal seriji protiv Argentine u četvrtfinalu.

Meč je ostao upamćen po tome što je Dijego Armando Maradona promašio penal u penal seriji, odnosno, odbranio mu ga je Tomislav Ivković.

Međutim, "gaučosi" su prošli dalje, zbog toga što jedanaesterce nisu realizovali upravo Hadžibegić, Dragoljub Brnović i sadašnji selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Otkrio je Faruk anegdotu vezanu i za to.

- Da sada mogu da vratim vreme, verovatno ne bih drugačije šutirao taj penal. Šut je bio zaista dobar, ali Gojkočea je sjajno odbranio. Šutirao sam mnogo penala u životu i malo sam ih promašio. Što se tiče tih penala protiv Argentine, samo su se trojica igrača javila sami da šutiraju. To smo bili Stojković, Brnović i ja. I sva trojica smo promašili - priseća se Hadžibegić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija