• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezda Partizan derbi fudbal

19.12.2023

11:00

(ANKETA) Ima li Barak recept za "parni valjak"? Zvezda čeka slavlje u Humskoj više od pola decenije!

Starsportphoto

Fudbal

(ANKETA) Ima li Barak recept za "parni valjak"? Zvezda čeka slavlje u Humskoj više od pola decenije!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde nisu osetili slast pobede nad Partizanom u gostima još od februara 2016. godine, kada je Miodrag Božović savladao ekipu Ivana Tomića. Priliku da se izabranici Baraka Bahara "odlepe" od večitog rivala i napokon donesu radost navijačima u Humskoj imaće sutra (18:00).

Sve je spremno za spektakl i dugo čekani večiti derbi! Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u sredu će u Humskoj sastati u meču koji je trebalo da bude odigran još krajem septembra.

Svetkovina srpskog fudbala pomerena je tada zbog Dana žalosti, pa će sada veliku bitku naša dva najtrofejnija kluba voditi u poslednjoj utakmici u 2023. godini.

Imao je Partizan ove sezone čak šest bodova više od crveno-belih, koji sada čekaju meč sa dva više od čete Igora Duljaja.

 

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, ne mogu se gosti iz Ljutice Bogdana uzdati u tradiciju, jer više od sedam godina nisu pobedili u Humskoj!

Iako je Zvezda bila dominantna u srpskom šampionatu u godinama za nama, nije još od perioda kada je na klupi sedeo Miodrag Grof Božović uspela da slavi na vrućem gostovanju.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Nisu uspeli Vladan Milojević, Dejan Stanković niti Miloš Milojević da "pokore" Humsku uprkos tome što je aktuelni šampion Srbije tih godina osvajao titule. Verovali ili ne, Zvezda je Partizan na gostujućem terenu poslednji put savladala još u februaru 2016. godine, kada je Grofova ekipa upisala trijumf nad najvećim rivalom.

 

 

Naime u 150. večitom derbiju pobedu gostima doneli su Luis Ibanjez i Ugo Vijeira, dok je za Partizan jedini strelac bio defanzivac Sedrik Gogua. Iako su crno-beli su poveli u 16. minutu, Zvezda je golovima u 23. i 31. minutu preokrenula rezultat i donela neopisivu radost "delijama"

Od igrača koji su odigrali taj meč, jedino je Aleksandar Katai i dan danas na istom mestu.

Za Partizan  su nastupili: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović (80. Lukić), Bogosavac, Eveton, Brašanac, Stevanović, Ilić (62. Kosović), Mihajlović, Božinov (53. Vlahović)

Sa druge strane, za Crvenu zvezdu su igrali: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez , Le Talek, Donald, Srnić (88. Ristić), Grujić, Katai (77. Plavšić), Vijeira (90. Gavrić).

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Dakle, Zvezda nije pobedila u Humskoj od februara 2016. godine, a ovo su rezultati u domu crno-belih od tada:

152. derbi, 17. septembar 2016, 1:0

156. derbi, 13. decembar 2017, 1:1

158. derbi, 23. septembar 2018, 1:1

161. derbi, 22. septembar 2019, 2:0

163. derbi, 18. oktobar 2020, 1:1

165. derbi, 19. septembar 2021, 1:1

168. derbi, 31. avgust 2022, 1:1

170. derbi, 26. april 2023, 0:0


Anketa


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija