• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.12.2023

11:54

"Večiti", izvolite na rasprodaju: Tržište puno slobodnih igrača

EPAIMAGES//shutterstock/wikipedia

Fudbal

"Večiti", izvolite na rasprodaju: Tržište puno slobodnih igrača

Podeli vest

Idealan scenario za Crvenu zvezdu i Partizan je kad uspeju da nađu kvalitetnog igrača kojem ističe ugovor, pa umesto da plaćaju obeštećenje, daju njemu veću platu i tako ga privuku da izabere Srbiju.

Poslednjih godina crveno-beli su podigli standarde kad je reč o plaćanju igrača, ali i dalje se najviše raduju kad nađu nekog ko je slobodan. Tako su na vreme reagovali i potpisali predugovore sa Piterom Olanjinkom i Markom Stamenićem, šest meseci pre nego što će ovi biti slobodni, pa su saradnju ozvaničili kad su dvojica igrača završila obaveze prema svojim tadašnjim klubovima. Istina, umela je Zvezda letos dobro i da plati, pa su poslednjeg dana za nešto manje od deset miliona evra ukupno stigli napadač Šerif Ndijaje i vezista In Bom Hvang.

U Partizanu je situacija značajno lošija kad je reč o finansijama i tamo je fokus zaista bio na slobodnim igračima. Potrošeno je ukupno oko dva miliona evra, od čega 1,3 miliona evra na napadača Mateusa Saldanju, koji se ispostavio kao fantastično pojačanje. 

Foto: EPA Images

Majls Robinson

Jasno je da ni jedni ni drugi ne mogu dovesti igrače iz najjačih eropskih liga, ali imaju sreće što je ove zime slobodno mnogo kvalitetnih fudbalera iz MLS lige ili iz Južne Amerike.

Najzvučnije ime je Bruno Mendez iz Korintijansa. On igra na poziciji štopera, ističe mu ugovor, ima 24 godine, a procenjena vrednost mu je oko šest miliona evra. Zvezda će na kraju sezone sigurno ostati bez svog najboljeg štopera Aleksandra Dragovića, nedavno je generalni direktor Zvezdan Terzić pričao da postoji interesovanje i za Nasera Đigu, pa je jasno da će srpskom šampionu biti potreban štoper. 

Foto: EPA Images

Bruno Mendez

Osim njega, slobodan u izboru nove sredine biće za nekoliko dana i štoper Atlante Majls Robinson (26). Takođe mlad, procenjen na oko pet miliona evra. Našla je Zvezda na ovoj pijaci levog beka Kaija Vagnera, koji bi već u januru trebalo da potpiše za crveno-bele ako dogovore detalje saradnje. 

Poznati fudbalski menadžer Zoran Stojadinović ističe da je Zvezda konkurentna na tržištu i da može da konkuriše za koga želi od ovih igrača, dok je u partizanu nešto složenija situacija.

- Zvezda je pokazala da je vrlo konkurentna zahvaljujući platama koje daje, a poslednje sezone bila je spremna da plaća i visoka obeštećenja. Ona je davala plate veće nego neki klubovi iz Španioje, pa i Italije, tako da je primamljiva strancima. Naravno, treba najpre rasteretiri igrački kadar, a onda će pretpostavljam dovoditi na ključnim pozicijama - kaže Stojadinović.

Foto: EPA Images

Zoran Stojadinović

U Partizanu je platežna moć nešto drugačija.

- Partizan će se fokusirati na slobodne igrače i ne može verovatno ni platom da parira nekim jačim klubovima, tako da mu je sužen izbor. Verujem da će i u Humskoj dovoditi ciljano, tačno ono što im treba - zaključuje poznati menadžer. 

Crno-beli će tražiti krilne igrače, možda i dvojicu, a takvih je bez kluba nekoliko. Mladom Matijasu Pelegriniju (23) iz Njujork Sitija ističe ugovor, kao i Rodrigu Pineiru iz Union Espanjola iz Čilea. U slučaju da ode Saldanja, crno-beli čće tražiti i napadača, a recimo iskusni Brazilac Tijago, koji je poslednjih godinu dana proveo u Japanu, slobodan je. 

Zvezdina skauting služba odavno je uazzela ovaka kurs i prati svkaog ko je iole zanimljiviji, a ističe mu ugovor sad ili čak i za šest meseci.

Foto: Starsportphoto

Mitar Mrklea, Zvezdan Terzić i Vladna Milojević

- Pratimo mi kome ističu ugovori. Znali smo za Vagnera iz Filadelfije. Ima tu zanimljivih igrača, a Zvezda im je privlačna, jer je u Evropi, igra evropska takmičenja, Beograd je dobar za život, a ko se pokaže, može da ode kasnije i dalje i napravi veliku karijeru. Plate u Zvezdi su takođe primamljive, a nisu to igrači koji mogu u neku od najjačih liga, tako da im je ovo odlična opcija - rečeno je iz kluba.

Crno-beli su odlično radili u poslednje vreme i umeli su da "pogode" sa pojačanjima. 

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Partizana

- Tačno znamo na kojim pozicijama nam trebaju igrači i nećemo dovoditi nikog van toga. Dobro bi bilo da bude neko ko je slobodan, a kvalitetan. Ako nađemo takvog, čak i d anam nije nužno potreban, možda bismo ga uzeli - zaključuju iz redova jesenjeg šampiona. 

NEKI OD SLOBODNIH IGRAČA

Bruno Mendez (24) - štoper

Majls Robinson (26) - štoper

Rodrigo Pineiro (26) - desno krilo

Kai Vagner (26) - levi bek

Tijago (30) - napadač

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 4 meseca

partizanu treba cela odbrana pogotovo na mestu stopera posto onaj markovic ne treba ni ovce da cuva a kamoli da igra ........znaci stoper i levi bek treba najmanje . mada bi ja oba stopera uzeo i levog beka

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija