• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2023

08:46

Piksi spremio iznenađenje! Velike promene zbog igrača Zvezde?

Miloš Rafailović

Fudbal

Piksi spremio iznenađenje! Velike promene zbog igrača Zvezde?

Podeli vest

Reprezentacija Srbije odigraće u martu prijateljske mečeve sa Rusijom i Kiprom, a navodno je selektor Dragan Stojković spremio barem jedno iznenađenje u timu.

Debitant u redovima reprezentacije Srbije trebalo bi da bude mladi as Crvene zvezde, desni bek Kosta Nedeljković. Selektor Stojković planira da isproba sistem sa četvoricom u odbrani, te bi Nedeljković u tom slučaju bio čak i standardni desni bek reprezentacije, prenosi SK, verovatno i na Evropskom prvenstvu.

Mladi fudbaler dokazao se u ključnim utakmicama Crvene zvezde tokom jeseni, partijama u Ligi šampiona i 171. "večitom derbiju“. Nije to naravno promaklo selektoru, a sad su pred Nedeljkovićem dva ključna testa. Martovski mečevi biće jedini testovi za mladog beka, pa je na njemu da odigra na novou koji je potreban da ubedi selektora Stojkovića da zaslužuje mesto u najboljih 11. Sa Nedeljkovićem, klasičnim desnim bekom, stručni štab planira i promenu osnovnog timskog rasporeda sa 3-4-2-1 na 4-2-3-1.

 

Foto: Starsportphoto

Kosta Nedeljković

Imaće Nedeljković dovoljno vremena da se pripremi za debi u dresu Srbije. Do mečeva sa reprezentacijom očekuje ga sa Zvezdom sedam utakmica u Superligi Srbije. Nije malo onih koji su selektoru zamerali na formaciji. Ostao je dosledan sistemu sa trojicom štopera, jer u sastavu nije imao beka za desnu stranu terena, ali bi to Nedeljković mogao da promeni.  

Srbiju 21. marta očekuje meč u Moskvi, četiri dana kasnije planiran je susret sa Kiprom, u Limasolu. Sve oči će biti uprte u Kostu Nedeljkovića, koji je 16. decembra napunio 18 godina. Selektor  je očigledno spreman da ga "ubaci u vatru", protekle jeseni je u dresu šampiona Srbije bio jedna od retkih svetlih tačaka, pa bi u martu mogao da čekira vizu za Nemačku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija