• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2023

07:00

Na današnji dan: Savićević postao selektor Jugoslavije!

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Savićević postao selektor Jugoslavije!

Podeli vest

Legendarni fudbaler bezmalo dve godine sedeo je na klupi reprezentacije.

Mali broj igrača uspeo je u Srbiji da stekne poštovanje kakvo uvažava Dejan Savićević. Tokom igračkih dana bio je omiljeni među navijačima svih klubova, iako je veći deo svoje "domaće karijer" proveo u Crvenoj zvezdi. A tek nekoliko meseci nakon što je završio sa igranjem fudbala dres je zamenio za odelo i postao selektor Jugoslavije. Desilo se to, baš na današnji dan 2001. godine. 

Naime, nakon dugo previranja u Fudbalskom savezu Jugoslavije odlučeno je da na mesto selektora bude postavljen upravo Savićević.

Nekoliko meseci je reprezentacija čekala novog selektora, kao prvi favorit pominjao se Dušan Bajević, ali zbog obaveza u grčkom PAOK-u nije mogao da preuzme nacionalni tim. Nakon njega, u vezu sa reprezentacijom dovođeni su Ljupko Petrović, Vladislav Bogićević i Dimitrije Davidović. Ipak, za novog selektora izabran je Dejan Savićević. 

Foto: printscreen

 

Pre samostalnog posla na klupi Jugoslavije, Dejan Savićević je zajedno sa Vujadinom Bošković i Ivanom Đurkovićem izabran u selektorsku komisiju reprezentacije koja je nasledila Milovana Đorića. 

Savićević je 27. decembra 2001. godine preuzeo dužnog selektora, ali nije uspeo da odvede Jugoslaviju na Evropsko prvenstvo u Portugaliju 2004. Nakon poraza od Azerbejdžana Savićević je podneo ostavku, a na klupi reprezentacije nasledio ga je Ilija Petković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja  nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj
Društvo

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj

Osim meduza i vlasulja, turisti u Grčkoj se ponekad susreću i sa ježevima i ribom zvanom Dragon fish koja se drugačije zove i morski pauk, riba Dragana, Drakena. Karakterišu je šare na leđima, sa donje strane ima bodlju okrenutu unazad, a sličnu bodlju ima i na prvom leđnom peraju. Dugačka je do deset centimetara, sakrivena je u pesku pa je nije lako primetiti.

01.07.2024

13:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija