• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2023

17:05

Dominacija! Đoković ponovo najbolji sportista Evrope, Jokić peti

Tanjug

Novak Đoković

Dominacija! Đoković ponovo najbolji sportista Evrope, Jokić peti

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković peti put u karijeri proglašen je za najboljeg sportistu Evrope u tradicionalnom izboru Novinskih agencija.

Izbor je po 66. put organizovala Poljska nacionalna agencija (PAP), a Srbiju je kao i svih prethodnih godina predstavljao Tanjug. Đoković je ukupno dobio 178 poena.

Srpski teniser je ovo priznanje dobio 2011, 2015, 2018. i 2021. godine Đoković je ove godine osvojio sedam trofeja, od čega tri grend slema (Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open) i Završni masters u Torinu. On je osmi put u karijeri sezonu završio na prvom mestu ATP liste.

 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Drugo mesto u izboru za najboljeg sportistu Evrope pripalo je svetskom šampionu u Formuli jedan Holanđaninu Maksu Ferstapenu (150 poena), a treća pozicija je pripala švedskom atletičaru Armandu Duplantisu, koji je osvojio 86 bodova. Na četvrtoj poziciji je napadač Mančester sitija i norveški fudbalski reprezentativac Erlind Haland sa 80 poena. Peto mesto pripalo je košarkašu Denvera i srpskom reprezentativcu Nikoli Jokiću sa 74 boda. Jokić je prošle sezone sa Denverom osvojio šampionsku titulu u NBA ligi i proglašen je za najkorisnijeg (MVP) velikog finala.

 

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

 

U Top 10 još su poljska teniserka Iga Švjontek (72), norveški biatlonac Johanes Tinjes Bu (51), holandska atletičarka Femke Bol (49), švajcarski skijaš Marko Odermat (44) i danski biciklista Jonas Vingegard (40).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija