• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

03.01.2024

16:00

Novi Vlahović osvaja Italiju: Dušan mi nije brat, ali jeste idol

photo credit: Atalanta BC

Fudbal

Novi Vlahović osvaja Italiju: Dušan mi nije brat, ali jeste idol

Podeli vest

Kada se pomene fudbaler Vlahović koji nastupa u Italiji, prva asocijacija svima je napadač Juventusa Dušan. Međutim, igrač koji je imao fantastičnu polusezonu i trenutno je sa 14 golova prvi strelac italijanske lige mladih timova, popularne Primavere, jeste napadač Atalante Vanja Vlahović.

Dušan mu nije brat, nisu uopšte u rodbinskim vezama, ali njegovu karijeru smatra fantastičnom i voleo bi da ima sličan razvojni put. Ovih dana italijanski mediji pišu kako je vreme da Srbin dobije poziv da se preseli u prvi tim kluba iz Bergama, a Vanja se u intervjuu za Informer dotakao ranog odlaska u inostranstvo, života u Italiji, kao i planova.

 

Kad se kaže Vlahović, prva asocijacija je Dušan. Planiraš li da izgradiš veće i prepoznatljivije ime?

- On je jedan od boljih napadača u Seriji A. Pravi odlične rezultate, tako da teško mogu trenutno porediti sebe sa njim. Imam tu sreću da i u svom klubu imam sjajne igrače poput Lukmana, Skamake i Murijela, koji igraju na istim ili sličnim pozicijama kao i ja, pa mogu baš mnogo da naučim od njih. 

 

Mom Partizanu želim da osvoji titulu

Pratiš li fudbalsku situaciju u Srbiji, ko će osvajiti titulu u Superligi?

- Pratim, kad god imam slobodnog vremena gledam Partizan. Nadam se da moj klub posle odlične polusezone može do titule, dugo je prvenstvo, a ja im želim svu sreću ovog sveta da na kraju budu šampioni. 


Mnogo igrača iz Srbije nastupa ili je nastupalo u Seriji A. Čija karijera ti se posebno sviđa? 

- To što je mnogo igrača iz Srbije prošlo kroz Italiju ili sad igra na Apeninima, to je pokazatelj da ova liga leži našim fudbalerima. Ne znam da li bih mogao da izdvojim nečiju karijeru, pogotovo što uglavnom igraju u dobrim i jakim klubovima. Ali ako bih morao nekoga da izdvojim neka to bude upravo Dušan Vlahović. Igramo na istoj poziciji i došli smo iz istog kluba u Italiju.

 

Foto: photo credit: Atalanta BC

 

 


Prvi si strelac Primavere sa 14 golova. Kad je počela sezona, jesi li verovao u ovakav učinak?

- Na početku mi je želja bila da se dobro spremim i da kvalitetno kao tim započnemo sezonu, nisam razmisljao o zvanju najboljeg strelca lige.  Ali mogu vam reći da sam zadovoljan i svojim učinkom, ali i cele ekipe.


Šta ti je cilj do kraja sezone, očekuješ li poziv da zaigraš za prvi tim Atalante?

 - Cilj mi je da nastavim sa dobrim igrama i pokušam da napredujem iz dana u dan. Ne razmišljam trenutno previše o prvom timu. Želja mi je da u Primaveri uđemo u plej-of, dakle među prvih šest ekipa.

 

Plašio sam se na početku

Po čemu pamtiš boravak u Partizanu? Sa ove distance, kako gledaš na relativno rani odlazak u inostranstvo? 

- U početku sam se pribojavao, bio je to veliki iskorak za mene, pogotovo što sam bio na pozajmici. Takođe, rano sam se odvojio od porodice, što mi je palo prilično teško. Ali to je fudbal, sport za koji je potrebno dosta odricanja kako bih jednog dana bio uspešan. Boravak u Partizanu pamtim po mnogim lepim stvarima, po ljudima koje sam upoznao za devet godina, trenerima, saigračima, golovima i pobedama. Imao sam i tu sreću što sam putovao po svetu igrajući silne turnire. To je sada prošlost, srećan sam ovde, što pokazuju i moje partije.


Kako izgleda tvoj prosečan dan? Živiš li u internatu ili imaš neki svoj stan, apartman?

- Živim sa saigračima u internatu. Organizacija je na veoma visokom nivou. Mogu vam reći da mi je život u internatu mnogo pomogao na privikavanje životu u Italiji. U pripremnom periodu imamo dva treninga dnevno, a u toku sezone po jedan. Nemamo mnogo slobodnog vremena. Sve se svodi na treninge, putovanja, boravak u karantinima i utakmice. Ono malo slobodnog vremena koristim da odmorim i čujem se sa porodicom i prijateljima. 


Pričaš li italijanski? Kako ti se dopada život tamo, povuci paralelu sa Beogradom? 

- Od prvog dana dolaska u Atalantu, dobio sam profesora sa kojim svakodnevno u večernjim satima učim italijanski. Mislim da sam ga za ovih deset meseci dobro savladao, bez problema se sporazumevam i na terenu i van njega sa svima. Bergamo je mali grad i veoma miran, u odnosu na Beograd, jako je lep za život i dobro sam ga upoznao za ovo vreme. Živim u centru i sve mi je na dohvat ruke.

 

Foto: photo credit: Atalanta BC

 

 


Gde vidiš sebe za pet godina? 

- Nadam se i dalje u Atalanti, u prvom timu. To je moj cilj i nadam se da ću pokazati da mogu da ga ispunim, radeći naporno svaki dan i unapređivati se u svim aspektima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija