• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2024

17:03

Vlahović na Božić igra utakmicu: Biće drugačije, nema porodičnog ručka i traženja novčića u česnici!

profimedia

Fudbal

Vlahović na Božić igra utakmicu: Biće drugačije, nema porodičnog ručka i traženja novčića u česnici!

Podeli vest

Italijanima prenosim svoju ljubav prema državi, tradiciji, verovanju i kulturi, jasan je srpski fudbaler.

Bezmalo šest godina prošlo je od kako je Dušan Vlahović kao tek punoletni momak napustio Beograd i svoju sreću potražio u Firenci. Našao je, u dresu Fiorentine da bi nakon tri veoma uspešne sezone u transferu teškom 80.000.000 evra otišao put Juventusa. 

Budući da je već godinama u Italiji i da retko kada ima priliku da Božić dočeka sa svojom porodicom, Vlahović za "Kurir" otkriva da svoje saigrače i prijatelje sa "Čizme" uči našoj kulturi. 

- Svi su već upoznati kada mi slavimo Božić i često me u ovom periodu pitaju kakvi su običaju, da li je isto kao i kod njih i šta sve ide uz to. Dosta se interesuju. Kada god im pričam o tome veoma sam srećan i uvek nastojim da im prenesem veliku ljubav koji gajim prema svojoj zemlji, tradiciji, verovanju i kulturi. Potrefilo se da nam je ove godine baš 7. utakmica. Biće čudno jer neće biti tradicionalnog ručka sa porodicom, traženja novčića u česnici i svega ostalog što je u skladu sa našim običajima. Tako da naravno da slavim, ali sada zbog profesionalnih obaveza taj dan će za mene, nažalost, izgledati drugačije - rekao je na startu razgovora za "Kurir" Dušan Vlahović i svim vernicima širom sveta čestitao Božić. 

Dotakao se srpski fudbaler i nastupa naše reprezentacije na Mundijalu u Kataru. Od tada prošlo je više od godinu dana, ali Vlahović otkriva da još uvek postoji žal što nije napravljen veći uspeh. 

- Ne možemo da se vratimo unazad i promenimo rezultat, ali možemo mnogo da radimo, gledamo gde smo pogrešili i učinimo sve što je u našoj moći kako bismo pokazali da smo dostojni dresa sa nacionalnim grbom. Što je bilo, bilo je. Ne sviđa mi se da se osvrćem i pričam o prošlosti, više volim da gledam unapred i ono na šta mogu da utičem u vremenima koja dolaze - iskren je bio Vlahović, a potom nastavio. 

Foto: profimedia

 

- Sigurno da nam je žao, ali ne volim da se osvrćem iza sebe. Najvažnije je da naučimo lekcije i izvučemo pozke koje će biti korisne u budućnosti. Fokusiran sam na naredne utakmice i vredno treniram kako bih mogao ekipi da doprinesem što više.

"Orlovi" su nakon plasmana na Mundijal ostvarili još jedan veliki uspeh budući da će u junu 2024. biti deo Evropskog šampionata u Nemačkoj. 

- Sigurno je da smo dobra ekipa i da imamo kvalitet. Moramo da budemo svesni toga i da se postavimo tako da nas i druge ekipe vide kao rivala za poštovanje. Zbog naroda koji predstavljamo, zbog države koju volimo i poštujemo i zbog sebe moramo da budemo maksimalni. Korak po korak. Bez nepotrebne euforije i nerealnih obećanja. Ni jedna reprezentacija se nije slučajno plasirala na Evropsko prvenstvo i svi imaju svoje ciljeve - objasnio je srpski napadač.  

Aktuelna je poslednjih dana priča o dva "srpska sina" - Aleksandru Pavloviću i Stefanu Bajčetiću koji imaju pravo nastupa za našu reprezentaciju. Ipak, da li će do toga doći još uvek nije poznato, ali Vlahović ističe da mu je to želja. 

- Pavlović i Bajčetić su dobri igrači, tehnički potkovani i imaju mnogo prostora za napredak. Svaka reprezentacija traži mlade fudbalere i igrače za budućnost. Videćemo na koga će Srbija moći da računa u  narednim godinama. Na te odluke utiču razni faktori. Ko god da bude u reprezentaciji Srbije, ono što mogu da obećam jeste da će uvek imati moju maksimalnu podršku - jasan je bio Vlahović. 

Foto: Reuters

 

Nedavno je Novak Đoković u čestvovao na Završnom mastersu u Torinu i tom prilikom se sastao sa Vlahovićem i Kostićem. 

- Veliki sam Novakov fan! On je možda i najbolji sportista svih vremena na kog se ugledam zbog njegove mentalne snage i odnosa na terenu. Uvek je gladan i željan pobeda. Bila mi je velika čast što sam imao priliku da ga upoznam i zahvalan sam što je došao na našu utakmicu, kao i što je posle svog meča odvojio vreme da malo popričamo. Nadam se da će se nešto slično ponoviti, od njega može toliko toga da se nauči. Želim mu svu sreću uovoj godini i da ostvari sve što je zacrtao. Svi navijamo za njega - podvukao je Vlahović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podvig u Kliničkom centru u Beogradu! Lekari ultrazvukom čiste aorte
Društvo

Podvig u Kliničkom centru u Beogradu! Lekari ultrazvukom čiste aorte

LekariI Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije postigli su izuzetan uspeh. Sa kolegama iz Francuske i Holandije obavili su kliničko istraživanje neinvazivnog ultrazvučnog tretmana stenoze aortnog zaliska, a njihovi rezultati objavljeni su u Lancet, najznačajnijem medicinskom časopisu u svetu koji postoji 200 godina.

08.05.2024

09:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija