• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2024

06:40

Na današnji dan: Mesi kao niko u istoriji, jedini do magičnih 400

EPA Images

Fudbal

Na današnji dan: Mesi kao niko u istoriji, jedini do magičnih 400

Podeli vest

Na današnji dan 13. januara 2019. godine Lionel Mesi ispisao je novu stranicu španskog fubala.

Argentinski napadač pre četiri godin postigao je jubilarni 400. gol u Primeri, čime je ušao u istoriju španskog prvenstva. On je tako postao prvi igrač kome je to pošlo za nogom u jednoj od pet najjačih evropskih liga. Argentinski čarobnjak je svih 400. golova postigao u dresu Barselone. 

Foto: EPA Images

 

Jubilarni pogodak desio se na utakmici protiv Eibara u 19. kolu prvenstva Španije, koju je katalonski klub tada dobio sa 3:0. Mesi je istorijski gol postigao se u 53. minutu meča na "Nou kampu", kada je posle proigravanja Luisa Suareza prošao po levoj strani, prebacio loptu na levu nogu, a onda pored dvojice čuvara pogodio mrežu za drugi gol Barse na tom meču, a njegov 400. u Primeri. 

Zanimljivo, Mesi je čak 326 pogodaka postigao levom nogom, desnom je dao 59, dok je preostalih 14 bilo glavom. Jedan gol je postigao drugim delom tela. 

Golgeteru je do pomenute kvote trebalo 435 utakmica u dresu Katalonaca. Prevedeno u godine, Argentincu je u "klub 400" ušao posle skoro 14 godina igranja u španskoj ligi.

Mesi je ispisivanje istorije na Pirinejima počeo 1. maja 2005. godine i to na meču protiv Albasetea. On je tada kao 18-godišnjak na terenu zamenio legendarnog Samjuela Etoa i u završnici postigao pogodak, kojim je najavio početak svoje fantastične karijere.

Mesi je i danas, iako je u međuvremenu napustio Barselonu 2021. godine, ostao vodeći na  večnoj listi sa 474 postignuta gola u španskom prvenstvu. Daleko iza Argentinca je njegov ljuti rival Kristijano Ronaldo, koji je dok je branio boje Real Madrida stigao do kvote 311. Na trećem mestu je Telmo Zara, legenda Atletiko Bilbaoa sa 251 pogotkom šampionatu Španije. 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija