• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2024

12:01

Užas, Pavlović će igrati za Nemce! Predsednik Bajerna sve otkrio, izgubili smo

profimedia

Fudbal

Užas, Pavlović će igrati za Nemce! Predsednik Bajerna sve otkrio, izgubili smo

Podeli vest

Aleksu ide veoma dobro. Ako ovako nastavi, sigurno će dobiti svoju šansu u reprezentaciji Nemačke, izjavio je Herbert Hajner, predsednik nemačkog Bajerna.

Kako se približava Evropsko prvenstvo, pristalice nemačkog nacionalnog tima pitaju se da li će se i mladi Srbin Aleksandar Pavlović (19) naći u redovima njihove selekcije ili će ipak obući dres Srbije. Sve su češći pritisci na selektora Nemačke Nagelsmana da konačno napravi konkretan potez i pozove mladog asa Bavaraca, dok se istovremeno i u Srbiji nadaju da će Pavlović ipak prihvatiti poziv selektor "orlova" Dragana Stojkovića Piksi. Ali, uzalud. 

Pavlović je već igrao za reprezentaciju Nemačke do 20 godina, pa je logičan sled da se nađe i u prvom timu. S druge strane, i FSS ulaže ogromne napore da ga ipak ukrade Nemcima.  Čeka se zvanična odluka fudbalera, ali da je blizi dresa Bavaraca potvrdio je i predsednik Bajern Herbert Hajner. Kaže da je Pavlović u dobroj situaciji da zaradi debitantski poziv za nacionalni tim Nemačke.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Srećan sam što se Aleks Pavlović tako dobro razvio. On dobija svoju šansu i koristi je na najbolji mogući način. Igra odlično, miran je na lopti i ima dobru viziju. Ako ovako nastavi, siguran sam da će dobiti šansu u reprezentaciji. Ali, videćemo da li će se to desiti baš pre Evropskog prvenstva - rekao je Hajner za "Skaj" i tako najavio da će Pavlović uskoro obući dres "pancera".

 

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Pavlović

 

Pavlović je na pitanje da li ga je selektor Nagelsman kontaktirao, uz širok osmeh je rekao nemačkim medijima:

- Neću ništa da govorim na tu temu.

 

Pavlović je odigrao deset utakmica ove sezone u dresu nemačkog kluba, postigao dva gola i upisao dve asistencije. Nedavno je selektor Srbije Dragan Stojković komentarisao situaciju oko Pavlovića. 

- Od njega zavisi, što se nas tiče, spremni smo da izađemo u susret. Želimo svakom našem detetu da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao odmah u A tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko Srpče, pa da ga iz bolnice rezervišemo. Svi momci moraju prvo da se dokažu, ima vremena - izjavio je Piksi nedavno. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija