• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

06:40

Na današnji dan: Ukrajina uzela meru Antićevoj Srbiji

Starsportphoto©

Fudbal

Na današnji dan: Ukrajina uzela meru Antićevoj Srbiji

Podeli vest

Na današnji dan, 11. februara 2009. godine fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Ukrajine (1:0) u okviru prijateljskog meča pred kvalifikacije za Svetsko prventsvo u Južnoafričkoj Republici.

Proslavljeni selektor Radomir Antić predvodio je "orlove" u duelu koji se odigrao u Nikoziji. Nije bilo lako našim reprezentativcima da se izbore sa jakom protivničkom ekipom koja je povela već u 14. minutu utakmice. Gol je postigao krilni napadač reprezentacije Ukrajine Serhij Nazarenko sa oko 20 metara od našeg gola.

Za Srbiju, koja je igrala u svojim tradicionalnim crvenim dresovima, nastupali su: Dišljenković, Rukavina, Ivanović, Dragutinović, Kolarov (Đurić 67.), Mutavdžic (Tošić 58.), Stanković, Milijaš (Kuzmanović 46.), Krasić (Janković 71.), Jovanović i Lazović (Sulejmani 46.).

Naša ekipa bila je efikasnija u prvom poluvremenu, Milijaš je u više navrata pokušavao da zatrese mrežu protivničke ekipe, ali pozitivnog ishoda nije bilo. Ukrajina se osilila i u drugom poluvremenu, par puta je bilo prilike da Ševčuk centrira loptu u okvir gola, ali na našu sreću bilo je neprecizno i iz velike daljine. "Orlovi" su se dobro branili, pa su tako spasili ekipu većeg poraza.

Jednom prilikom, bivši ukrajinski fudbaler srpskog porekla Marko Dević (40) oglasio se u intervjuu za strane medije i osvrnuo na utakmice dve zemlje kojima kako on kaže 'pripada'. Jasno je da je Ukrajina Srbima uvek bila nesavladiv rival, a Dević je tom prilikom istakao kako je oduvek maštao da rivalstvo između te dve zemlje ne postoji.

- To je jedan od najupečatljivijih momenata u mom životu - sećam ga se kao juče da je bilo. Smešteni smo bili u istom hotelu, stolovi u restoranu su bili jedni do drugih i bilo mi je jako teško. U neku ruku mi je bilo krivo, ali i drago mi je jer je tako verovatno trebalo da bude - izjavio je Dević nedavno.

Postava reprezentacije Ukrajine: Kudžamov, Šefčuk, Mandzjuk, Rusol, Pašajev, Timoščuk, Levčenko, Nazarenko, Kaličenko, Dević, Voronin, Čigrinski, Homenjuk, Seleznjov, Rotan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak
Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

01.05.2024

08:02

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15