• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2024

22:55

E, zato su oni velikani! Real i Siti napravili veliki korak ka četvrtfinalu Lige šampiona!

Tanjug/AP

Fudbal

E, zato su oni velikani! Real i Siti napravili veliki korak ka četvrtfinalu Lige šampiona!

Podeli vest

U prvim mečevima osmine finala slavili gosti - Madriđani protiv Lajpciga sa 1:0 (0:0), a "građani" u Kopenhagenu rezultatom 3:1 (2:1).

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida dokazali su zbog čega u označeni kao glavni favoriti za titulu u Ligi šampiona. Čak i kada ne blistaju, znaju kako da pobede, što je odlika samo velikih timova.

Žestoka borba vodila se večeras na "Red Bul areni", pogotovo u prvom poluvremenu. Isprsio se Lajpcig, napadao, bio opasniji, a već u drugom minutu viđen je i sporan detalj.

Korner je izveo David Raum, golman gostiju Andrej Lunjin nije baš najbolje reagovao, izboksovao je loptu samo do ivice kaznenog prostora, odakle je šutirao Šlager. Lopta je preletela sve igrače i došla do Benjamina Šeška, koji je nakon udarca glavom i zatresao mrežu.

Foto: Tanjug/AP

Protest igrača Lajpciga

Iako se na snimku jasno videlo da Rodrigo nije na vreme izašao da napravi ofsajd zamku, glavni arbitar Irfan Peljto je dobio signal iz VAR sobe da sačeka.

Epilog je bio dosuđen ofsajd i to zato što je Bendžamin Henrihs imao uticaj na čuvara mreže Madriđana. Ipak, čini se da mu nije toliko smetao, da se Lunjin neometano kretao, ali konačna odluka je bila da pogotka nema.

Foto: printscreen

Sporna situacija

Nije to obeshrabrilo igrače Lajpciga, nastavili su da prete Madriđanima, a definitivno najopasniji bio je već pomenuti Šeško, uz Ćavija Simonsa i Simakana. Slovenački reprezentativac imao je do odlaska na odmor još tri opasna udarca ka golu Reala, ali mu je nedostajalo i malo sreće da se upiše u strelce.

Foto: Tanjug/AP

Benjamin Šeško

S druge strane, samo na momente je "kraljevski klub" uspevao da se oslobodi pritiska. Jednom je zapretio Kamavinga, potom su i Rodrigo i Vinisijus kombinovali, ali sve je to bilo neubedljivo.

Međutim, odmah nakon pauze sevnula je kontra Reala, povukao je Braim Dijas po desnoj strani, prevario trojicu čuvara, a onda prelepim udarcem pogodio suprotan ugao i savladao Gulačija.

Foto: Tanjug/AP

Braim Dijas

Mogao je Dani Olmo već u sledećem napadu da donese izjednačenje, ali je Lunjin ponovo bio na mestu. Upravo je Ukrajinac bio i među najzaslužnijima što se Madriđani iz Nemačke vraćaju sa pobedom, jer je do kraja utakmice uspeo da zaustavi još nekoliko opasnih udaraca, pre svih, Simonsa, Šeška i Olma, koji su se propisno ispromašivali.

Imali su i Španci idelanu priliku u 72. minutu da dođu i do drugog gola, ali je nakon brzog kontranapada Vinisijus pogodio stativu, dok je posle kiksa Vilija Orbana očajno šutirao Rodrigo sa 15 metara.

Foto: Tanjug/AP

Žestoka borba vodila se na "Red Bul areni"

Izuzetno zanimljiv duel odigran je i na "Parken stadionu". Iako totalni autsajderi, iz tabora Kopenhagena su i u najavi utakmice jasno poručili da neće na teren izaći sa belom zastavom protiv Mančester sitija. I to su i dokazali.

Jesu "građani" poveli već u 11. minutu preko Kevina de Brujnea, kojem je idealno asistirao Fil Foden. Belgijanac je sa 13-14 metara milimetarski precizno šutirao i stigao do svog 15. pogotka u najjačem klupskom takmičenju.

Foto: Tanjug/AP

Kevin de Brujne

Morao je Pep Gvardiola već u 21. minutu da izvrši prinudnu izmenu, pošto se Džek Griliš povredio, pa ga je zamenio mladi Žeremi Doku.

Iako je aktuelni prvak Evrope imao totalnu dominaciju, domaćin je u 34. minutu preko Magnusa Matsona stigao do izjednačenja, praktično kada su prvi put prešli centar.

Golman Ederson je očajno ispucao loptu, praktično je dodao Mohamedu Eljunusiju, koji je odmah šutirao, ali se od Rubena Dijaša lopta odbila pravo na nogu Matsonu, a on je pogodio sa 18 metara.

Foto: Tanjug/AP

Igrači Kopenhagena

Ipak, da na odmor odu makar sa minimalnom prednošću potrudio se Bernardo Silva. Sada je De Brujne bio u ulozi asistenta, a Portugalac je u stilu prekaljenih napadača, špicem poslao loptu u mrežu. Sve dileme je u nadoknadi vremena rešio raspoloženi Foden, posle još jedne asistencije De Brujnea.

Revanši su zakazani za 6. mart na "Santjago Bernabeu", odnosno "Itihadu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija